TT Kempen

Knap tornooi voor Ella en Temperance te Zagreb (EK U13)

Tussen 14 en 18 juni ging het Europese kampioenschap U13 door te Zagreb. Ella Aelst (TTK Turnhout) en Temperance Tang (TTC Smash Dolfijn) mochten hieraan deelnemen voor het Belgische team. Ella is al jaren één van de spelers die kiest voor een volledige begeleiding bij TT Kempen. Dit Europese kampioenschap was dan ook de beloning voor haar schitterende seizoen. Temperance Tang krijgt individuele training bij TT Kempen in opdracht van de Vlaamse tafeltennisliga en volgt heel wat stages in de vakantiemaanden.

In het teamtornooi deden beide dames het goed! Ella wist 3 van de 7 enkelwedstrijden te winnen als eerste dame van het team maar kon vooral heel wat punten binnenhalen in de dubbel gemengd met Matt Closset. Ze konden in dubbel 7 van de 7 wedstrijden winnen en zorgden zo vaak voor de beslissende punten. Temperance Tang liet zich als jongere (Temperance is van 2012, spelers mochten deelnemen tot geboortejaar 2010) gelden in het teamtornooi met ook een 3 op 7.

In het enkeltornooi lag Temperance uit de poule na een sterke prestatie. Ze kon 1 wedstrijd winnen en maakte ook de andere speelsters het moeilijk. In het B-tornooi verloor Temperance meteen in de eerste ronde. In het dubbelspel verloor Temperance in de 1ste ronde samen met Noan Piette. Ella Aelst kon eveneens niet de poule passeren, ze kon 1 wedstrijd winnen. In het B tornooi won ze wel eerst 1 ronde waarna ze haar meerdere moest erkennen tegen de latere winnares Siri Benjegard uit Zweden. In het dubbelspel troffen ze meteen het winnende duo uit Frankrijk en werden ze ook meteen uitgeschakeld.

Bijzonder leerrijke ervaring voor beide dames. We zijn trots op hun progressie, trots op de kansen die ze grijpen en blij om met hen verder aan de slag te gaan. Op naar meer mooie uitdagingen! Werkpunten zijn er voor allebei nog, gelukkig maar! We moeten weten wat te doen natuurlijk ;-). Bedankt ook aan de Vlaamse tafeltennisliga voor deze kansen en de begeleiding!

 

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen