TT Kempen

Kleine en grote stappen richting hoog niveau

Bedankt seizoen 2022-2023 – laat seizoen 2023-2024 maar komen!

Evenwicht zoeken:

We hebben een pittig seizoen achter de rug met heel wat mooie momenten. Natuurlijk loopt een evolutie bij spelers niet altijd stijl opwaarts, er zijn ook moeilijkere momenten geweest doorheen dit speeljaar. We proberen echter elk moeilijker moment samen te bekijken om van daaruit weer verder te werken. Het is een kunst om het evenwicht te zoeken tussen mooie momenten die we willen koesteren EN ook kritisch te blijven voor onszelf. Onze trainers proberen dit samen met de spelers zo goed mogelijk in goede banen te leiden.

Dat evenwicht zoeken we ook in tornooien en competitie. Onze spelers spelen heel veel, soms zelfs te veel. Sommige wedstrijden zijn nodig voor clubs, andere tornooien voor de federatie en  bij nog andere evenementen willen wij zelf dat TT Kempen (onze spelers dus) deelneemt. Misschien vragen we vaak wel wat te veel van onze spelers. Een goed voornemen vanuit onze organisatie volgend seizoen is alvast om daar goede keuzes in te maken voor en samen met de spelers volgend seizoen.

Mooie progressie:

Doorheen het jaar panikeren we soms…ouders, spelers en ook wij trainers hebben het gevoel dat het niet snel genoeg gaat. Ik krijg vaak de opmerking dat het er in wedstrijden nog niet helemaal uitkomt bij bepaalde spelers. Dit jaar hebben we ook dat weer geleerd, indien we goed blijven werken, allemaal samen, dan volgen de stappen vanzelf. Een moeilijk seizoens-begin zegt niets over de progressie verderop, moeilijke momenten tijdens het jaar betekenen niets wanneer we het globale plaatje blijven bekijken en eens een slecht tornooi maakt eigenlijk totaal geen verschil. Op het einde komt het meestal wel goed, indien we allemaal kwaliteitsvol aan de slag blijven. Wij begrijpen dat ouders heel veel over hebben, qua tijd, qua financiële middelen maar ook dat spelers een deel van hun “jonge jaren” opofferen om goed te worden in tafeltennis. We hebben daar heel veel respect voor als onderneming! Maar geduld hebben is ook belangrijk, de tijd nemen om te leren, tijd nemen om zaken aan te passen en tijd nemen om stil te staan bij hoogtes en laagtes.

We zijn dan ook trots wanneer we de klassementen zagen binnen komen in België. Het is misschien te veel om allemaal op te noemen maar met 15 jeugdspelers die 1 of meer klassementen stijgen binnen onze werking zijn we uitermate tevreden. Maar liefst 6 spelers stegen er zelfs 2 of 3 en de absolute uitschieters waren Joppe Moorkens die 4 klassementen wist op te schuiven en Temperance Tang met 5 klassementen. Daarnaast zijn er ook 3 spelers die een B klassement behalen met Thomas, Seppe en Kathe. Voor de critici onder ons…jeugd wordt inderdaad nu wat overgeklasseerd maar ik kan jullie nu al zeggen, volgend seizoen zullen ze er staan zonder problemen. Tel hierbij nog eens de opvallende stijgingen op binnen Nederland van onze spelers, daar werken ze met ratingpunten, dan merk je dat we op de goede weg zijn met een leuke groep jonge talentvolle spelers. Loopt dit allemaal vanzelf? Nee hoor, we werken hard, heel hard. Ik nodig iedereen uit om eens een week mee te komen draaien. Je zal zien welke opofferingen iedere ouder doet, iedere speler en zelfs iedere trainer.

Meer dan de klassementen is vooral de groei bij de jonge spelers qua persoonlijkheid een goed teken. Spelers die zichzelf in vraag durven stellen, die mee in gesprek gaan met ons over de toekomst, die samen bekijken wat ze beter kunnen doen, die tips beginnen geven aan elkaar…Het is die mindset waarmee we samen verder willen.

Enkele prestaties:

Bij sport op hoog niveau horen natuurlijk ook resultaten. We zijn trots op een Ella Aelst met een nationale titel bij de meisjes miniemen en een overwinning op de top 12, trots op een Kathe De Meyer die op het podium stond bij de cadetten meisjes, op een Temperance Tang bij de preminiemen, trots op een bronzen medaille van Thomas Vertommen of een Joppe Moorkens op de Vlaamse kampioenschappen enz… trots op de verschillende provinciale titels bij heel wat van onze spelers en de medailles op de internationale evenementen. We behalen resultaten van de junioren tot de benjamins! Met 10 spelers in de TOP 12 ranking van België doen we dus echt mee op hoog niveau. Afgelopen week gingen we ook op bezoek bij het NK tafeltennis en ook daar behaalden we verschillende medailles met spelers die bij ons trainen. Het beste nieuws moet dan zelfs nog komen, met 3 spelers geboortejaar 2015 die wekelijks mee trainen en grote stappen zetten…zien we ook de toekomst rooskleurig tegemoet. Zij behalen nu al medailles op Vlaams niveau, maar daar zal het niet bij blijven. Namen om te onthouden, zeker weten, Aiden Braekmans, Vitor Von Grumbkow, Mil Geerts…

Die mooie prestaties zorgen ook voor nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Ella Aelst die mag deelnemen aan het EK U13 in juni en Kathe De Meyer die mag spelen op het EJK bij de meisjes cadetten. Een nieuwe stap in hun evolutie maar ook zeker in de onze als organisatie. Bedankt aan de federatie trouwens voor deze kansen en de faire samenwerking hieromtrent.

In de toekomst:

We gaan vooral verder op weg zoals we bezig zijn. Met de aanstelling van Robin Devos hebben we dit jaar een grote stap gezet. Robin is gepassioneerd als trainer, professioneel ook en tilt onze werking duidelijk naar een hoger niveau. We willen, samen met hem, elke speler met ambitie de kans geven om zich te ontplooien. Samen met de spelers de juiste keuzes maken qua club, qua trainingen, qua aanpassingen staan daarbij centraal. We zoeken als onderneming naar een manier om door te groeien en kondigen daarom ook nu al aan dat we volgend seizoen onze high performance werking zullen uitbouwen. Spelers als Kas Van Oost, Robin Devos en Barry Berben zullen vaker trainen en op die manier het pad mee effenen voor onze jeugd. We zullen hen ook verder begeleiden in hun eigen traject als topsporter, in samenspraak met hun eigen coaches en omkadering. Hopelijk kunnen we daar nog enkele spelers aan toevoegen in de toekomst.

We kijken ook uit naar de samenwerking met het internaat, het talententhuis in Turnhout binnen onze Top Team Kempen werking. Dit zal ons zeker nog nieuwe mogelijkheden geven om ons niveau nog verder op te krikken. Bovendien zijn we ook klaar met ons huiswerk voor volgend seizoen en weten we nu al wat aan te passen qua trainingen. Er zullen mogelijkheden zijn elke dag om te groeien als speler. Belangrijk bij al deze aanpassingen zal onze instroom blijven. Hopelijk vinden er nog meer talentvolle spelers de weg naar onze trainingen.

Met een lijn van Next Gen, naar Top Team Kempen, tot High Performance mikken we breed. Daarnaast zijn ook individuele trainingen voor iedereen mogelijk. Tafeltennis staat, samen met persoonlijke groei, centraal binnen onze werking. Heel vaak hoor ik mensen zeggen: “ja maar dat is niet eerlijk, die traint heel veel”. We nodigen iedereen uit om aan te sluiten want we zijn trots op onze jonge spelers en de werkkracht die zij kunnen opbrengen. Trainen voor een sport is knap, uitdagend, leerrijk…moet iedereen dit doen? Nee, zeker niet! Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar veel trainen en een uitdaging zoeken in de sport MAG ook zeker. Indien er financiële beperkingen zijn mag er ook altijd contact opgenomen worden om te bekijken wat we samen kunnen doen.

Volgende doelen – EJK U13 voor Ella, internationaal tornooi van Luxemburg en Praag met heel wat spelers van TT Kempen, EJK cadetten voor Kathe De Meyer en daarna even rust om vanaf juli/augustus terug volledig voor te gaan.

m.a.w. op naar seizoen 2023-2024! Bedankt voor het afgelopen seizoen!

 

Heeft u interesse in 1 van onze trainingen doorheen het jaar of stages tijdens de vakantieperiodes, neem gerust contact op via info@ttkempen.be. Via onze website ttkempen.be kan u meer informatie vinden over onze trainingen en pakketten! Denk niet te snel dat u niet in aanmerking komt voor onze trainingen omwille van het niveau, we kunnen oplossingen bieden op maat van elke speler.

 

 

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen