TT Kempen

verslag TT Kempen/Killypong supercup 2023

Twee pittige dagen, hard werk, maar wel met toptafeltennis. Bedankt aan alle spelers, ouders, coachen, supporters om van onze eerste editie van de supercup een topevenement te maken. Bedankt ook aan Killypong voor de samenwerking en aan de talrijke medewerkers achter de schermen. Een 2de editie gaat er nu al met zekerheid komen in 2024! We hopen nog enkele zaken aan te passen zodat we een nog betere omkadering aan kunnen bieden.

We overlopen even enkele opvallende resultaten:

Supercup 2023 reeks meisjes: 1ste reekshoofd maakt het waar

Bij TT Kempen hebben we heel wat talentvolle meisjes in onze rangen. Vroeg in de ochtend verbaasde Dido Giesen meteen door Maithe Belmans en Amy Schoen uit het tornooi te knikkeren. Zij speelde op een zeer degelijk niveau. In de 2de poule trok uiteindelijk Ella Aelst aan het langste eind na een felbevochten zege tegen Lynn Schijven. Het niveau van deze wedstrijd was knap om te zien voor elke supporter. Alicia Warrand en Kathe De Meyer vervolledigden de hoofdtabel op duidelijke wijze.

Op de hoofdtabel verloren Dido en Ella beiden nipt tegen Lessia Lewyckyj en Maria Kovtoun. Het concept van 2 gewonnen sets zorgde meteen voor heel wat opschudding en je merkte de spanning snel bij de spelers. Kathe De Meyer wist meteen te stunten tegen 3de reekshoofd Tanya Misconi en Alicia Warrand speelde Lotte Nuyttens overtuigend uit het tornooi. In de halve finales bleek een sterk spelende Alicia Warrand ongenaakbaar tegen Kathe. Alicia heeft grote stappen gezet de laatste maanden en laat dit ook duidelijk zien. Maria Kovtoun won overtuigend van Lessia Lewyckyj.

Uiteindelijk kon Lessia Lewyckyj beslag leggen op plaats 3 door te winnen tegen Kathe De Meyer, Alicia Warrand moest de overwinning laten aan Maria Kovtoun. Maria speelde en won overtuigend de eerste supercup bij de meisjes.

Supercup 2023: reeks jongens: overtuigende overwinning voor Per Gevers

Bij de jongens waren er ook enkele verrassingen. Pepijn Surmont en Jamie Eling stonden paraat en lieten niets heel van de tegenstanders, ook al hadden ze beiden pittige poules. In poule 3 was het nipt maar Thomas Vertommen kwam uiteindelijk als winnaar van de poule uit de bus. Theo Colot mocht ook mee door naar de hoofdtabel door afzegging van één van de reekshoofden. Knap daarnaast ook van Bryan Zhang die Jelle Campers (C0) en Matthias Aerts (B6) uit het tornooi wist te spelen.

Op de hoofdtabel was het echter snel afgelopen voor Pepijn (tegen Laruelle), Jamie (tegen Per) en Thomas (tegen Vitja). Theo Colot was de betere tegen Bryan Zhang en vervolledigde de halve finales met de 3 toppers. In deze wedstrijden was er geen maat op Per Gevers die zonder problemen het tornooi op zijn naam zette. Vitja Lutsenko vocht zich knap terug tegen Laruelle en kon beslag leggen op de 2de plaats. Voor plaats 3 was Laruelle ongenaakbaar tegen Colot. We zijn heel blij met een Per Gevers als winnaar in de reeks jongens, we verwachten hem volgend jaar terug, waarschijnlijk op seniorniveau.

Supercup 2023: reeks dames: verrassende maar knappe winnares met Sanne De Hoop

Bij de dames konden Kim Bakkers, Vicky Schijven, Eloïse Duvivier en Marie Maesen zich kwalificeren voor de hoofdtabel. Vooral Vicky zette een knappe prestatie neer door te winnen van A speelster Nathalia Smirnova.

Op tabel waren de 4 dames echter meteen kansloos. Eloïse Duvivier kon geen vuist maken tegen Sanne De Hoop en ook de andere dames werden makkelijk aan de kant gezet door de 4 reekshoofden. In de halve finale zorgde Sanne voor een knappe overwinning tegen Margo Degraef en Daria Mityukova zette Emine Ernst opzij. Daria zorgde met haar atypische spel voor chaos bij elke tegenstander.

Sanne de Hoop vond echter wel oplossingen en bleef mooi gecontroleerd alles in spin spelen. Zij zorgde voor een heerlijke finale en kon de overwinning binnen halen na een knappe remonte en een wedstrijd van hoog niveau. Sanne werd dan ook de verdiende winnares en we kijken ernaar uit om haar volgend seizoen terug te mogen ontvangen op onze supercup. Voor plaats 3 en 4 trok Margo Degraef nog aan het langste eind tegen Emine.

Supercup 2023: reeks dames: Nederlandse heren zorgen voor opschudding maar uiteindelijk kaapt Olav Kosolosky de titel weg

In de kwalificaties stond er geen maat op Kas Van Oost en Gabrielus Camara. Ludovic Bierny en een sterke Stefan Tromer moesten vol aan de bak om zich te kwalificeren waarbij Tromer knap A speler David Henkens aan de kant wist te schuiven.

Meteen vielen er in de kwartfinale enkele verrassingen! Laurens Devos werd uit het tornooi geknikkerd als eerste reekshoofd tegen Camara, Robin Devos kon niet op tegen Ludovic Bierny. Olav Kosolosky liet meteen een heel hoog niveau zien tegen Kas Van Oost en won overtuigend en ook reekshoofd Barry Berben wist te winnen tegen Tromer, maar had wel heel wat moeite met dit Nederlands onderonsje.

In de halve finale knokte Barry zich knap naar de overwinning tegen Camara en Olav kon zegevieren tegen Bierny. Beide wedstrijden haalden een hoog niveau en intensiteit. Het niveau van Olav was echter te hoog voor zijn tegenstanders en hij overklaste ook in de finale Barry Berben. Voor plaats 3 en 4 was het Bierny die won van Camara. Een mooi podium op deze eerste editie met een knappe winnaar Olav Kosolosky.

Op naar de volgende editie, met een nog sterker deelnemersveld en nog meer spektakel. Bedankt aan iedereen!

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen