TT Kempen

Samenwerking met het departement topsport van de Vlaamse tafeltennisliga

Na enkele gesprekken met de Technisch Directeur Topsport werd gekeken wat de gezamenlijke belangen zijn tussen TT Kempen en de VTTL. Er werd snel beslist om de handen meer en meer in elkaar te slaan. TT Kempen is na een aantal jaren gegroeid richting trainingen op alle niveaus, voor alle leeftijden EN ook voor trainingen overdag en in de avonduren. We maken het geheel sterker in de regio en daarbuiten. Spelers krijgen de mogelijkheid om veel te trainen bovenop de uren van de club en dit zorgt voor een meerwaarde binnen de federatie, op het niveau van topsport (vooral op jeugdniveau) EN zeker op het niveau daaronder.

Langs de andere kant begint onze sport natuurlijk vanuit de federatie. De sterke regionale ontwikkeling van TT Kempen is bij monde van de Technisch Directeur van de VTTL zeer positief onthaald, met de hoop dat andere regio’s een voorbeeld kunnen nemen aan de evolutie. Afspraken onderling waren echter nodig om een goede complementariteit te verkrijgen en tegenstrijdigheden te vermijden. Na overleg werd er dan ook besloten dat sterkere spelers af en toe aan kunnen sluiten bij trainingen in de topsportwerking of andersom. Spelers vanuit de topsportwerking hebben ook de mogelijkheid om te trainen binnen high performance bij TT Kempen. Het is de bedoeling om op deze manier elkaar te versterken en de gezamenlijke groei te stimuleren.

Bovendien blijven we jonge spelers opleiden waarbij zij de kans krijgen om nadien door te stromen richting topsport indien ze het geachte niveau halen. Uitwisselingen binnen stages behoren ook tot de mogelijkheden. Pieter Geerts zal als trainer daarbij ook de combinatie
maken tussen beide werelden, aldus trainingen en begeleiding geven binnen het talentontwikkelingsprogramma van de VTTL (Topsport en Studie) en daarnaast TT Kempen tot een groter en sterker geheel vormen. Een evenwicht zal gezocht moeten worden maar een samenwerking zal altijd zorgen voor een meerwaarde. Communicatie tussen alle partijen wordt de bepalende factor tot slagen.

We willen dan ook een positieve boodschap brengen waarbij we hopen dat iedereen vanuit deze samenwerking sterker kan ontwikkelen. Samen met de VTTL kijken we uit naar een sterker tafeltennislandschap binnen Vlaanderen en daarbuiten.

Bedankt voor alle kansen!

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen