TT Kempen

Leergeld betalen in Frankrijk

Afgelopen weekend ging TT Kempen met een hele delegatie spelers naar het tornooi van Grand Est in Pont-à-Mousson. Over het algemeen hadden we een positief gevoel over de spirit, voorbereiding en resultaten van onze spelers. Er is echter nog een hele weg af te leggen t.o.v. de andere landen. Na gesprekken met trainers van andere tafeltenniscentrums merken we toch het verschil in uren, dynamiek en mogelijkheden in Frankrijk, Duitsland of Zwitserland. Spelers slapen bij wijze van spreken op het centrum.

Na school wordt er meteen de trainingshal ingedoken om het verschil te maken. Na elk tornooi bekijken we of er mogelijkheden zijn binnen onze werking om dichterbij het internationale niveau te komen…We hebben nog een hele weg af te leggen.

Hierbij een overzicht van de resultaten:

 • Aidan Braekmans (Nodo): 2 jaar jonger dan alle spelers maar wel een 20ste plaats op 28 deelnemers. Het was een zwaar weekend voor Aidan in één van zijn eerste internationale ervaringen.
 • Joppe Moorkens (Gierle): zeer sterk tornooi van Joppe met een 11de plaats op 23 spelers. Joppe combineerde een goede houding met sterk spel.
 • Thomas Vertommen (Schulen): Goede houding, afwisselend sterk spel met ook minder niveau. Thomas won bv. in de poule van de halve finalist, maar verloor dan weer van enkele zwakkere spelers. Uiteindelijk moest Thomas tevreden zijn met een 15de plaats op 28 deelnemers.
 • Seppe Van Beurden (Merksplas / Tios): ongekend hoog niveau in sommige wedstrijden, afgewisseld met mindere resultaten. Belangrijk is om het frustratieniveau wat naar beneden te krijgen.
 • Rune Kemmeren (Tanaka): De vastheid gaat omhoog, de resultaten zullen snel volgen met de kwaliteit van zijn ballen. Nog net iets meer lijn krijgen in zijn spel, we missen nog wat tactiek. Rune eindigde 32ste op 33 spelers.
 • Ella Aelst (Turnhout): Moeilijk weekend mentaal waarbij duidelijk werd dat koningin in eigen land een verschil is t.o.v. het niveau in landen als bv. Frankrijk. Ella kon telkens mee maar maakte net iets te veel fouten. Ze eindigde 6de op 12 deelnemers.c
 • Amy Schoen (Belcrum): De techniek wordt steeds beter, de juiste keuze maken vaak nog moeilijk. Stilletjes aan stijgt het niveau maar ook bij haar nog heel wat werk om aansluiting te vinden op het internationale B-toneel. Amy eindigde op een 21ste plaats op 27 spelers.
 • Anne Fleur Hamaekers (Westa): Spelconcept is aanwezig, tempo moet nog de hoogte in. Groot verschil al qua opslagen en 1ste bal t.o.v. enkele maanden geleden. Anne Fleur eindigde op een 18de plaats van de 27.
 • Inthe Mermans (Gierle): Het blijft opvallend hoeveel spelers Inthe het moeilijk blijft maken met haar storende spel. Met een beetje meeval had ze gespeeld voor plaats 1 tot 10. Uiteindelijk werd het een 17de plaats. De FH zal toch de sleutel worden tot het succes!

Coachen waren tevreden! Terugkoppeling voor elke speler volgt nog! Het was in ieder geval een heel plezierig en leerrijk weekend. Nu even bekijken op welke manier we opnieuw mooie stappen kunnen zetten.

DEEL DIT BERICHT:

0
  0
  Winkelwagen