TT Kempen

NJC toont ons de weg

Al enkele jaren nemen we het nationale jeugdcriterium als waardemeter, als doel, als kracht om nieuwe stappen te zetten. Bij deze fase kunnen we zeggen dat we tevreden kunnen zijn over de groep, maar ook dat de volgende stap nog gezet dient te worden. We geven hiervan enkele voorbeelden:

JONGENS:

 • Aidan Braekmans (Nodo): Aidan speelde voor de eerste keer mee en scoorde een knappe 5 op 7. Het is nu al duidelijk dat Aidan bij de sterkste jonge spelers is uit ons land. Met dit knappe resultaat zien we meteen ook de weg die nog gaat moeten volgen richting de top bij de preminiemen. Hard werken zal nodig blijven, maar hij kan tevreden terugblikken op wat hij liet zien. Aidan is nog altijd maar 2de jaars benjamin.
 • Vitor Von Grumbkow (Turnhout): Vitor nam ook voor de eerste keer deel aan het NJC als 2de jaars benjamin. Vitor deed zijn uiterste best maar kon uiteindelijk niet tot winstwedstrijden komen. We hebben er echter vertrouwen in dat Vitor door goed te trainen die kloof zal dichten. Voor hem is de volgende stap om tot winstwedstrijden te komen op nationaal niveau.
 • Joppe Moorkens (Gierle): Na een mindere fase deed Joppe het zeer goed in een divisie lager. Joppe won 6 van de 7 wedstrijden en zorgt daardoor voor een 10de plaats op de nationale youth ranking. De volgende stap is werken richting de top 3 aangezien de verschillende spelers in deze reeks zeer dichtbij elkaar zitten. Zo won Joppe dit jaar ook al van de nr. 4 en nr. 7.
 • Dag Gevers (Gierle): Na een sterke fase vorige keer speelde Dag nu tegen allemaal spelers die hoger geklasseerd zijn. Dag won  regelmatig sets maar kwam niet tot scoren. Dag is sterk bezig dit seizoen en mag dat zeker niet vergeten. Door deze ervaringen zal Dag telkens dichterbij het hoger D niveau/lager C niveau komen.
 • Rune Staes (Turnhout): speelde mee in de plaats van Siebe De Winter als reserve. In een zeer zware poule won Rune geen wedstrijden. Rune heeft na een blessure terug wat trainingstijd nodig om zich daarna wel op dit niveau te mengen. Hij heeft die volgende stap zeker in zich, al dient hij er ook zelf wel in te geloven.
 • Seppe Van Beurden (Merksplas/Tios): In een poule met sterkere klassementen liet Seppe vanaf het begin zijn klasse zien. Hij wist te winnen van Matt Closset en speelde een 5setter tegen Thomas Laruelle. Doorheen de dag ging het telkens iets minder waardoor de efficiëntie ook wat leek te dalen, uiteindelijk won hij maar 1 wedstrijd. Seppe heeft duidelijk die grote wedstrijden en resultaten in zich, regelmaat moet hem daarbij helpen.
 • Thomas Vertommen (Schulen): Thomas wist in het verleden vaak het verschil te maken door zijn beperkte foutenlast. Tegen de hogere spelers komt hij op die manier steeds meer en meer onder druk te staan. Het wordt zaak voor Thomas om zelf meer het spel te gaan maken en zo de druk hoog te houden op de tegenstander. Thomas won echter knap 2 B6e en maakte het ook enkele B4 spelers moeilijk. Hij is op de goede weg!
 • Vitja Lutsenko, Per Gevers, Matthias Aerts, … kregen in het verleden allemaal stage of trainingen bij TT Kempen maar worden nu ondersteund door hun clubs of door de federatie. Al deze spelers behalen steeds betere en betere resultaten. Wij blijven hen steunen als organisatie! Knap werk heren…

MEISJES:

 • Inthe Mermans (Gierle): Inthe behaalde een knappe 4de plaats in de 2de divisie. Er had misschien zelfs meer ingezeten indien de juiste sets in haar richting zouden vallen. Inthe blijft stappen zetten! Haar volgende opdracht bestaat eruit om de druk hoog genoeg te houden bij de nog sterkere speelster.
 • Maithe Belmans (Turnhout): Knap! Knapper! Knapst! Maithe scoorde een 6 op 6 in 2de divisie en klopt op de deur van het hoogste niveau. We kijken uit naar dat niveau samen met haar.
 • Ella Aelst (Turnhout): Sterkste miniem van België op deze moment. Hard werk blijft nodig wanneer ik kijk naar de resultaten van bv. een Coryn Yasmine. Ella liet haar echter nog altijd achter zich en staat daardoor op 1 op de youth ranking in België bij de meisjes miniemen. Ze liet al heel wat kansen liggen tegen de hogere cadetten… die resultaten zullen snel volgen.
 • Kathe De Meyer (Turnhout): In de hoogste divisie spelen, tegen voor het eerst enkele A speelster…het zorgde voor de nodige spanning. Kathe won echter een set tegen Lilou Massart en Eloïse Duvivier. Daarnaast kon ze ook winnen van haar concurrentes Alicia en Elea. Kathe zakt nipt uit de poule maar mag tevreden terug blikken. Voor haar is het duidelijk, de concurrentie aangaan met het A niveau bij de dames, dat is haar volgende stap.
 • Temperance Tang (Aarschot): Wat een niveau op die leeftijd :-o! Tegen allemaal oudere speelsters wist zij sets te winnen. De laatste wedstrijd kon ze zelfs volledig winnend afsluiten. Het was leren voor Tempie…en genieten! Dit komt helemaal goed bij dit talent.

We namen nu enkel de spelers eruit die individuele training of groepstraining volgen bij TT Kempen. Zoals altijd wil ik terug even afsluiten met een dankwoord aan al die clubs, ouders en spelers! Wij bieden ondersteuning maar het zijn die mensen en organisaties die de juiste kansen bieden. Laat ons samen gaan naar meer mooie resultaten! Met het hoogst gerangschikte preminiem meisje, miniem meisje, sterkste kadet 1 bij de meisjes en nog enkele top 10 plaatsen bij de jongens en meisjes op de youth ranking…denk ik dat we trots mogen zijn op de huidige progressie!

Op naar het BK! We zullen er staan! Maar eerst nu vrijdag de Vlaamse kampioenschappen!

DEEL DIT BERICHT:

0
  0
  Winkelwagen