TT Kempen

TT Kempen internationaal te Praag

Elk jaar proberen we de spelers enkele uitdagingen te geven op een hoger niveau. De bedoeling is daarbij vooral om ervaring op te doen tegen andere spelstijlen of om kennis te maken met een hogere intensiteit van wedstrijden tijdens tornooidagen. Daarnaast proberen we ook spelers aan te leren hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden voor wedstrijden en leren ze daarbij ook van andere leeftijdsgenoten.

Het resultaat is voor ons vaak ondergeschikt omdat we mikken op de ontwikkeling op lange termijn. Langs de andere kant vinden we het ook wel leuk dat onze aanpak op regelmatige basis wel eens iets oplevert! In Praag konden we tevreden zijn van onze spelers. Ze maken progressie op verschillende vlakken en de uitschieter was er deze keer ook met een zilveren medaille van Kathe De Meyer en Ella Aelst in het team-event.

Hierbij de resultaten na dag 1 en dag 2 in het teamevent:

  • Kathe en Ella: 2de plaats – 2de in de poule na een aarzelende start, daarna wonnen ze achtereenvolgens van Niedersachen en Lokomotiva Kosice. In de finale was een Oekraïens duo met 3/0 te sterk.
  • Amy Schoen en Inthe Mermans: eervolle 7de plaats op 16 ploegen.
  • Rune Staes en Thomas Vertommen: 16de plaats op 24 ploegen.
  • Jelle Campers, Rune Kemmeren, Tobias Van Geffen: 21ste op 30 ploegen

De zilveren medaille van Kathe en Ella is het werk van een heel team trainers, spelers en ouders! Op naar de volgende uitdaging, startende met het enkeltornooi van morgen. Tijdens het enkeltornooi konden enkel Kathe en Ella doorstoten vanuit de poule naar de hoofdtabel. Alle andere spelers eindigden 3de in een poule van 4. Vol goede moed werd dan ook vooruit gekeken naar het consolatietornooi. De laatste dag  werd gespeeld met rechtstreekse uitschakeling waarbij Kathe en Ella er meteen moesten staan tegen een Engelse en Duitse tegenstander. Na het succes van de dag ervoor waren beide meiden niet fit, klaar en geconcentreerd waardoor de wedstrijden snel verloren gingen. De positieve lijn vanuit het teamevent konden beide dames dus niet bevestigen, een werkpunt richting de volgende tornooien.

In het consolatietornooi werd nog heel wat verwacht van de verschillende spelers. Rune Kemmeren verloor zeer nipt in de eerste wedstrijd na een spannende 5-setter. Samen met Kathe en Ella ging hij er dus snel uit in ronde 1. De volgende die sneuvelde was Jelle Campers in de kwartfinale. Jelle wisselde momenten van zeer degelijk tafeltennis af met een hoge foutenlast en dit werd hem dan ook fataal tijdens deze wedstrijd. Rune Staes speelde ook enkele knappe wedstrijden maar in de kwartfinale was een Tsjechische tegenstander hem te sterk. Amy Schoen bereikte met knap tafeltennis de halve finale en speelde daar een zeer degelijke wedstrijd tegen een sterke Duitse tegenstandster. Ze
verloor deze wedstrijd echter met 3/1 waardoor ze in de finale Inthe Mermans ontliep. Inthe speelde een sterkepartij tegen de Duitse favoriete en kon deze wedstrijd dan ook winnen na een thriller in 5 sets. Met Inthe noteerden we onze eerste overwinning.

Daarnaast hadden we nog 2 ijzers in het vuur. Thomas Vertommen speelde een mindere poulefase en diende daardoor ook te spelen in het consolatietornooi. Thomas was vastberaden om dit tornooi te winnen en deed dit dan ook met verve. Hij won in de finale met een duidelijke 3t0 en liet zien een plaats te kunnen hebben bij de betere spelers.

Tobias Van Geffen had in elke wedstrijd een sterke tegenstander tegenover zich. Hij worstelde zich met knap spel doorheen de 8ste, kwart en halve finale. In de finale had hij de overwinning binnen handbereik na een 8/5 voorsprong in set 5. Uiteindelijk verloor Tobias toch nog de finale met 11/9 in de 5de set. Hij mag echter terugblikken op een zeer sterke laatste dag.

Vier medailles in het consolatietornooi met Tobias, Amy, Inthe en Thomas…1 medaille in het teamevent…een geslaagd tornooi in Praag! Deze resultaten geven ons weer zin om aan de slag te gaan de komende weken/maanden. Bij de spelers is de ambitie ook duidelijk voelbaar, het worden leuke maanden tijdens de volgende trainingsperiode. Zin om mee met ons aan de slag te gaan? Geef ons een seintje via  info@ttkempen.be. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talentvolle spelers om samen mee aan de slag te gaan.

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen