TT Kempen

Terugblik op een leerrijk seizoen 2021-2022

We hebben dit jaar hard gewerkt. Sommige doelen werden behaald, andere doelen dienden te worden aangepast. Als organisatie proberen we telkens onze werking te evalueren en bij te sturen en ook volgend jaar zal alles naar een hoger niveau worden getild. Op onze infoavond van dinsdag 3 mei (iedereen meer dan welkom) zal dit verder worden toegelicht.

TT Kempen blijft stappen zetten! Zo zien we plots een sterke samenwerking en kruisbestuiving ontstaan binnen Nederland was ons heel wat opportuniteiten biedt naar de toekomst. Daarnaast leerden we ook uit de internationale evenementen! We dienen gevarieerder te trainen, op verschillende manieren aan de slag te gaan, om zo onze basis te vergroten. Gluren bij de buren, het blijft een goed idee. Kwaliteit moet voorop staan!

Laatst zei één van mijn vrienden dat tafeltennis precies in de lift zit. Hij wordt dan ook constant bestookt met TT Kempen informatie en dit geeft volgens mij een wat vertekend beeld. Wij hebben net het gevoel dat tafeltennis in een dip zit en hard zal moeten werken om daaruit te geraken. Minder leden in België, minder instroom in Nederland, minder deelnames aan de evenementen, weinig spelers van een heel hoog niveau, veel forfaits in competitiewedstrijden, … Allemaal zaken die toch opvallen na de coronacrisis. Ik hoop van harte voor de sport dat die tendens kan worden omgekeerd. We hebben nood aan gepassioneerde mensen die de sport in de kijker willen zetten. Daarom blijven wij  inzetten op samenwerkingen met clubs, federatie, ouders en spelers.

Langs de andere kant zijn er ook heel wat positieve zaken die we onthouden dit jaar en die zitten voor ons vooral bij de verschillende spelers. De klassementen zijn nog niet uitgedeeld maar er zitten toch wel wat klassementsverhogingen aan te komen. Spelers als Torben Michielsen en Rune Staes, Inthe Mermans en Lode Engelborgs hebben toch serieuze stappen gezet en zullen zeker op een hoger klassement kunnen rekenen.

Daarnaast zien we ook opvallende resultaten in Nederland van een Lynn Schijven en bv. een Rune Kemmeren. Stuk voor stuk spelers die op de trainingen het beste van zichzelf geven. Op het internationale niveau proefden Kathe en Ella voor de eerste keer van een youth contender ervaring. Hopelijk groeien we steeds meer en meer met verschillende spelers naar dat hogere niveau.

We moeten en mogen ook kritisch voor onszelf zijn! De stap van C naar B-speler blijkt een hele grote stap die moeilijk ligt voor sommige van onze spelers. Het is aan ons om volgend jaar te bekijken hoe we spelers als Jelle Campers, Thomas Vertommen, Seppe Van Beurden, Lauren Boogers en nog enkele anderen kunnen laten doorgroeien naar het nationale B niveau. We staan in ieder geval niet stil! We zoeken sparrings, leggen contacten met andere clubs en wijzigen geregeld onze trainingsopties.

Het seizoen 2021-2022 gaat voor ons de boeken in als het eerste bijna volledige TT Kempen werkingsjaar. Een seizoen vol leuke momenten  en intense trainingen. Een seizoen waarin regelmaat een belangrijk woord bleek in al zijn facetten. Het competitieseizoen is voorbij, maar wij trainen nog verder tot eind juni! In deze tussenperiode valt er een groot verschil te maken t.o.v. vele andere spelers. Juli zien we bij TT Kempen eerder als een rustigere maand al zijn er ook dan verschillende trainingen waaraan spelers kunnen deelnemen (zie kalender) met op dinsdag, woensdag en zondagvoormiddag mogelijkheden om te trainen. In augustus staan er dan heel wat stages gepland voor onze spelers.

Wil je graag verder trainen om zo een stap te zetten in het tussenseizoen? Laat het ons zeker weten via info@ttkempen.be of schrijf in via de  website bij de kalender. Wij bekijken graag met jullie alle mogelijkheden. En dan nu…de klassementen afwachten :-)!

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen