TT Kempen

Nederlands succes

Verschillende Nederlandse spelers vinden de laatste maanden de weg naar onze trainingen. We gaan hier zeker niet ons werk te hoog  inschatten, daar zijn we wel realistisch genoeg voor. Maar het is wel leuk dat verschillende Nederlandse spelers bij ons op niveau willen trainen. Alle spelers die we nu zullen noemen zijn gevormd bij hun eigen Nederlandse clubs en daarvoor alle krediet. We merken echter wel dat we een steentje bijdragen bij het succes van deze spelers door samen met hen de kwaliteit nog te verhogen.

Afgelopen weekend ging het Nederlands kampioenschap door in Nijmegen. Al op de eerste dag viel er een succes te noteren met de  overwinning van Theo Janssen (Tios) in de B reeks. Hij won na een beklijvende finale de reeks onder 17. Theo is leergierig en wil er volop voor gaan. Hij heeft nog heel wat in zijn mars voor de komende jaren.

Bij de jongens onder 15 (reeks B) waren er toch wel enkele outsiders met Tobias Van Geffen en Rune Kemmeren (beiden Tanaka). Beide heren troffen elkaar in de kwartfinale en daar trok Tobias uiteindelijk nipt aan het langste eind. In de halve finale was het dan Tobias die zijn meerdere moest erkennen in een andere speler. Beide heren konden hun niveau de laatste maanden serieus opkrikken en dit geeft meteen resultaat.

Door het goede resultaat mocht Tobias een dag later ook meedoen in de A0 reeks onder 15. Daar wist Tobias ook enkele mooie resultaten neer te zetten met 2 keer winst in de poulefase. Seppe Van Beurden speelde in dezelfde poule en kwam als winnaar uit de bus tegen een sterk spelende Tobias. Seppe sneuvelde na de poule in de kwartfinale en eindigde dus op een knappe 5de/6de plaats. Het was vooral leuk om te horen dat Seppe terug met plezier achter de tafel stond en dat komt dan meteen zijn niveau ten goede. Sterk werk Seppe!

Naast deze sterke prestaties keken we ook uit naar het A tornooi bij de meisjes onder 15 jaar. Amy Schoen is enkele weken gepromoveerd richting een A licentie en zij ging er dan ook nipt uit in de poule. Amy kon echter wel 1 wedstrijd op 3 in de poule winnen. Anne Fleur Hamaekers geraakte wel door de poule (als 1ste) en verloor daarna in de kwartfinale. In dezelfde reeks keken we ook uit naar Sanne Van Der Schoot en Lynn Schijven. Sanne pikt bij TT Kempen ook af en toe een training mee. Lynn is echter steeds meer en meer bij ons te vinden en je merkt ook duidelijk de progressie bij Lynn. In een onderlinge finale was het dan ook Lynn die zich tot Nederlands kampioen wist te kronen. Wat een ongelooflijke prestatie! We zijn als groep trots op dit resultaat.

In de dubbel reeksen merkten we ook nog een mooie “TT Kempen” finale op met Lynn en Sanne tegen Anne Fleur en Amy. Lynn en Sanne kroonden zich ook tot Nederlands kampioen dubbel.

Enkele weken geleden spraken we dan ook over de ideale mix tussen Nederlandse en Belgische talenten…deze mooie resultaten zijn daarvan het bewijs. Laat ons samen aan de slag gaan en er zijn heel wat zaken mogelijk de komende jaren! Hopelijk tot snel! Bij interesse om met ons samen te werken, geef gerust een seintje via info@ttkempen.be.

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen