TT Kempen

Loon naar werken!

Lang geleden dat de TOP 12 nog eens werd georganiseerd. In 2020 en 2021 werd het tornooi afgelast vanwege corona. Dit evenement is altijd interessant omdat de beste spelers van België daar de degens kruisen. Met TT Kempen gingen we ook met enkele spelers op pad om zo te bekijken waar onze limieten liggen.

Opvallend vonden we toch de Vlaamse bezetting. We slagen er voorlopig niet in om de Waalse overheersing in het tafeltennis te doorbreken. Er werden heel wat mooie resultaten behaald door de verschillende toppers maar in de breedte merken we toch een serieuze achterstand. Omgerekend zijn er ongeveer 30 procent Vlaamse spelers aanwezig op de top 12. We kijken echter hoopvol naar de toekomst in onze regio met nieuwe initiatieven om de trainingsintensiteit nog te verhogen.

Lauren Boogers en Maithe Belmans speelden mee in de juniorenreeks meisjes. Het werd een zware dobber met enkele absolute toppers zoals Sara Devos en Julie Van Hauwaert. Uiteindelijk eindigde Lauren op een 8ste plaats terwijl Maithe tevreden moest zijn met plaats 9. Langs de andere kant was het positief om Maithe terug echt aan de slag te zien na een jaar afwezigheid op dit niveau vanwege een blessure. We zijn allemaal zeer blij dat je terug bij ons bent Maithe!

Lander Moens pikt vaak aan op onze stages. Hij had ook een pittige reeks bij de junioren met spelers als Laffineur, Tom Closset, Massart…Het werd knokken om wat setjes mee te pikken. Lander speelde op een hoog niveau maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 12de plaats.

Per Gevers en Vitja Lutsenko trainen nu reeds een aantal jaren mee in de topsportschool. De laatste maanden merkten we een serieuze  vooruitgang in de competitieresultaten. Per had een moeilijke dag door ziekte en moest tevreden zijn met een 4de plaats. Vitja begon zeer sterk aan het tornooi met winst tegen de latere winnaar. Finaal eindigde Vitja op plaats 6.

Bij de cadetten meisjes vonden we Lessia Lewyckyj terug die dit jaar de overstap maakte richting topsport. Zij probeerde een ticket te bemachtigen voor de Europese kampioenschappen. Het werd een wisselvallige dag bij Lessia waarbij ze op het einde toch knap 5de wist te eindigen. Met de meet in zicht, in het laatste deel van een wedstrijd, kan Lessia net altijd dat tikkeltje meer. Inthe Mermans moest na een zware dag blij zijn met plaats 11. Inthe haalde niet hetzelfde niveau dan wat ze in Linz liet zien. Even rust en op naar het volgende seizoen!

Bij de miniemen jongens keken we toch wat uit naar de resultaten van Thomas Vertommen. Het werd een moeilijk begin van de dag voor Thomas die zeer zenuwachtig acteerde. Later herstelde hij zich nog met winst tegen de nr. 1 van zijn poule. Het was echter niet genoeg om te spelen voor de eerste 4 plaatsen. Thomas verloor na zijn eerste 2 wedstrijden niets meer en eindigde uiteindelijk 5de. Hopelijk spelen de  zenuwen hem de volgende keer minder parten.

Bij de miniemen meisjes zagen we toch enkele mogelijkheden. Ella Aelst begon wat moeizaam aan haar poulewedstrijden maar kon ze toch telkens winnend over de streep trekken. Kathe De Meyer daarentegen raasde door het tornooi met 4 keer 3/0 winst. In de 5de wedstrijd moest Kathe tot het uiterste gaan tegen Ella waarbij ze 2 matchpunten moest wegwerken. Kathe won nog en kon zich daarna klaarmaken  voor de halve finale tegen Lilly Vandenbulcke. Ella kwam in de halve finale uit tegen rivale Alicia Warrand. Alicia won verdiend deze wedstijd met 3/1 maar vooral de halve finale van Kathe tegen Lilly werd een nagelbijter. Na een 2t0 achterstand wist Kathe zich toch nog voorbij Lilly te knokken. In de finale bleek Kathe een maatje te groot voor Alicia waardoor zij het top 12 evenement wist te winnen. Ella verloor nog nipt van Lilly voor plaats 3 en 4. Ella wist echter wel als 1ste te eindigen van het geboortejaar 2010.

De aandachtige lezer heeft natuurlijk al door dat rivales Lotte, Ilena en Lotte niet deelnamen aan de reeks miniemen. Deze dames deden mij bij de cadetten met de hoop op de Europese kampioenschappen. De reeks miniemen was zeker minder sterk dan anders maar toch vinden wij dit een stevige prestatie van Kathe. We gunnen de andere spelers elk succes maar uiteindelijk hebben de afwezigen ongelijk. Kathe heeft zich
gemeten met de aanwezige spelers en kwam daar als sterkste uit. We zijn dan ook trots op dit resultaat!

Hopelijk begrijpt de federatie ook dat een afwijzing voor het topsportverhaal niet wil zeggen dat het tafeltennisverhaal op hoog niveau  afgelopen hoeft te zijn voor een speler. Wij willen elke speler kansen geven om zo goed mogelijk te ontwikkelen en evalueren daarom ook constant onze werking. Het is niet de bedoeling om concurrentie te zijn, wel om iedereen de kans te geven om verder te ontplooien. We  merken ook dat het topsportverhaal steeds enger wordt met hogere eisen. Laat dan een organisatie als TT Kempen in samenwerking daarnaast zorgen voor een betere breedteomkadering. Waarschijnlijk gooi ik opnieuw olie op het vuur…maar ik hoop nog altijd op een kader dan kansen biedt voor iedereen. Iets om in de toekomst over na te denken. Willen we als sport groeien? Dan hebben we verschillende opties nodig want niet elk kind past in hetzelfde schema.

Als laatste willen we ook nog Temperance Tang en Emma Leysens in de kijker zetten. Emma eindigde vandaag op plaats 10 bij de meisjes preminiemen. Temperance had even goed op het hoogste schavotje kunnen staan na matchballen in de halve finale. Ze verloor echter de wedstrijd nog en moest tevreden zijn met de 4de plaats.

Een interessant tornooi met vele mooie wedstrijden en enkele knappe resultaten. Proficiat spelers! Dit was loon naar werken. Op naar volgend jaar met een nieuwe werking en nieuwe mogelijkheden. Meer info over deze mogelijkheden? Mail gerust naar info@ttkempen.be of informeer je bij Pieter Geerts.

DEEL DIT BERICHT:

0
    0
    Winkelwagen