BK jeugd 2021 – 2022

BK jeugd 2021 – 2022

Eindelijk terug een Belgisch kampioenschap! TT Kempen trok met ambitie naar één van de topevenementen van het jaar. We brengen u graag een overzicht van onze eigen spelers en van enkele bekende gezichten:

Enkel jongens preminiemen: maar één bekende naam bij de jongens preminiemen met Joppe Moorkens (Gierle). Hij verloor in de eerste ronde van een E4. Joppe is 1ste jaars preminiem en zou volgend seizoen hoger moeten kunnen mikken.

Enkel meisjes preminiemen: Temperance Tang (Smash Dolfijn) was één van de favorieten voor het BK dit jaar. Als 1ste jaars preminiem kon zij reeds enkele mooie resultaten voorleggen. Temperance speelde een sterk BK en moest zich enkel in de finale gewonnen geven tegen Cato Verleye (Zandvoorde). Op weg naar die finale wist Temperance ook Stien Hertogs (Virtus) te verslaan in 3 sets. Stien traint geregeld mee op woensdag via de provinciale training. Op het podium konden we ook nog Emma Leysens (Geelse) terugvinden. Emma speelde een zeer sterk BK en wist na 2 gewonnen wedstrijden een bronzen medaille te bemachtigen. Emma traint net als Stien geregeld mee op woensdagnamiddag.

Enkel jongens miniemen: Rune Staes (Turnhout) kreeg meteen in de eerste ronde een stevige dobber te verwerken. Hij moest het opnemen tegen een C4 uit Namen. Rune speelde een ongelooflijk sterke wedstrijd waarin hij zijn kansen net niet wist te verzilveren. Rune verloor deze wedstrijd nipt met 3/2 en 13/11 in de 5de set. In dezelfde reeks vonden we ook nog schaduwfavoriet Thomas Vertommen (Schulen) terug. Thomas wist een bronzen medaille te bemachtigen en verloor in de halve finale van zijn vriend maar ook rivaal Jamie Eling. Onderweg naar deze bronzen medaille versloeg Thomas ook Ryan D’hertefelt (Sokah Hoboken) die in het verleden ook enkele trainingen volgde via TT Kempen. Dag Gevers (Gierle) speelde in de eerste ronde een sterke wedstrijd tegen een Waalse C6. Hij verloor deze wedstrijd met 3/1 maar mocht tevreden terugkijken. Dag krijgt individuele training van één van onze toptrainers en volgt ook geregeld enkele stages.

Enkel meisjes miniemen: Bij de meisjes miniemen hadden we enkele sterke ijzers in het vuur. Ella Aelst (Salamander Mechelen) begon zeer aarzelend aan haar tornooi en knokte zich zeer moeizaam door haar 1ste ronde. In de kwartfinale kwam ze daarna tegen het 4de reekshoofd Alicia Warrand. Ella speelde een sterke partij en bracht haar aan het wankelen maar verloor uiteindelijk de wedstrijd nog met 3/1. Zeker in de 2de set liet Ella enkele kansen liggen. Vriendin Kathe De Meyer (Sokah Hoboken) had het eveneens niet onder de markt in haar 1ste wedstrijd. Ze wist deze wedstrijd uiteindelijk nog te winnen maar zou zeker een tandje moeten bijsteken voor haar kwartfinale tegen Lotte Nuyttens (Zandvoorde). Kathe won voor de eerste keer tegen Lotte na een nipte wedstrijd. In de halve finale kwam ze daarna opnieuw een oude bekende tegen met Lessia Lewyckyj (Merksplas). Ondanks dat Kathe een degelijk niveau haalde was Lessia vandaag veruit de betere in de halve finale. Lessia won daarna ook overtuigd het BK jeugd bij de meisjes miniemen. Lessia en Lotte trainden in het verleden ook geregeld mee bij TT Kempen. Kathe en Ella kozen dit jaar voor een traject apart van de topsportschool en werken heel wat uren af samen met de trainers. Een bronzen medaille voor Kathe was dan ook een mooie beloning. Ella Aelst hoopt er het volgende jaar te staan als 2de jaars miniem.

Enkel jongens cadetten: Het zou moeilijk worden voor onze jongens cadetten maar we hopen natuurlijk op voorhand altijd op een stunt. Siebe De Winter (Berlaar) moest FF geven vanwege een blessure. Thomas Vertommen mocht door zijn goede youth ranking ook deelnemen aan het BK cadetten maar strandde in de 2de ronde tegen Maka Maxence (Hoeselt). Jelle Campers (Merksplas) had het niet getroffen in zijn eerste ronde en verloor na een zeer sterke wedstrijd met 3/2 tegen Havelange Ethan (C2). Lang geleden dat we Jelle in competitie op deze manier hebben zien spelen, dit ziet er goed uit met het oog op de toekomst. Seppe Van Beurden (Merksplas) verloor eveneens in de 1ste ronde tegen een C2 uit Wallonië. Voor Seppe is het opnieuw wat zoeken naar zijn goede vorm na een ietwat mindere periode. Vitja Lutsenko (Merksplas) verloor in de 1/8ste finale tegen een ontketende Noa Baekelandt. Vitja leek ook wat op zoek naar de sleutel om Noa te ontregelen. Die sleutel werd wel gevonden door Per Gevers (Hasselt). Hij stond er wanneer nodig en klopte Noa in de finale met 3/1. Per en Vitja trainen nu in de topsportschool van Leuven maar trainden in een ver verleden ook regelmatig mee met TT Kempen.

Enkel meisjes cadetten: Bij de meisjes was he rekenen op een nieuwe stunt van Inthe Mermans (Gierle). Die stunt kwam er niet na een sterke wedstrijd van Lotte Nuyttens (Zandvoorde) die niet te ontregelen viel. Lotte Leysens (Geelse) verloor met 3/1 tegen een hoger geklasseerde speelster. Lessia Lewyckyj geraakte tot in de 1/8ste finale maar werd daar een halt toegeroepen door Hazee Rachelle (B6).

Enkel jongens junioren: Een moeilijke dag voor Torben Michielsen (Turnhout) die in de eerste ronde verloor tegen een sterk spelende E0. Een wedstrijd waarbij Torben nooit volledig zijn niveau wist te behalen. Lander Moens (Nodo) verloor in de 1/8ste finale tegen een te sterke Alessi Massart (B0) maar kon er wel een setje uithalen tegen deze topspeler. Matthias Aerts (Zoersel) zorgde voor een stunt door in de 1/16de finale de sterk spelende Rune Coussee af te stoppen. Daarna bleek Tom Closset toch wel een maatje te groot voor Matthias.

Enkel meisjes junioren: Alle TT Kempen ogen waren gericht op Lauren Boogers (Turnhout). Zij wist een plaatsje bij de beste 8 junioren meisjes te bemachtigen maar verloor daar kansloos tegen de latere finalist uit Namen Eloïse Duvivier. Leen Cardinaels (Lipalet) pikt bij ons ook af en toe een stage mee, zij verloor in de 1/16de finale kansloos van een Waalse B6.

Voor de volledigheid geven we nog even de medailles in het dubbel mee:

  • Dubbel meisjes PM: bronzen medaille voor Emma Leysens en Stien Hertogs
  • Dubbel jongens Min: zilveren medaille voor Thomas Vertommen en Jamie Eling
  • Dubbel jongens Min: bronzen medaille voor Rune Staes en Ryan D’hertefelt
  • Dubbel meisjes Min: zilveren medaille voor Kathe De Meyer en Ella Aelst
  • Dubbel mix Min: bronzen medaille voor Rune Staes en Ella Aelst
  • Dubbel meisjes cadetten: bronzen medaille voor Inthe Mermans en Leysens Lotte
  • Dubbel meisjes junioren: bronzen medaille voor Lauren Boogers en Lessia Lewyckyj

Wij zijn trots op deze resultaten en hopen volgend jaar onze werking nog meer te optimaliseren. Heb je zelf ook nood aan wat extra training en aanbod? Geef ons gerust een seintje en wij bekijken mee de mogelijkheden!

Related Posts