In de kijker: Inthe Mermans

In de kijker: Inthe Mermans

Graag zetten we één van de spelers in de kijker die regelmatig mee traint met TT Kempen. We zetten haar niet zomaar in de kijker natuurlijk…afgelopen zondag behaalde Inthe een zilveren medaille bij dames C op het Vlaamse kampioenschap.

Inthe speelt en traint voornamelijk bij TTK Gierle. De laatste jaren laat zij een knappe progressie zien, ondertussen draait ze als cadet vrolijk mee in 3de provinciale. Inthe traint gemiddeld 1 keer per week bij TT Kempen bovenop de trainingen van TTK Gierle en volgt ook al onze stages mee.

Wij vinden het belangrijk om haar knappe prestatie in de verf te zetten omdat Inthe met een atypische spelstijl toch heel wat spelers het nakijken geeft. Inthe speelt met lange noppen in haar backhand kort bij de tafel en om die reden wordt er vaak wat gevloekt of negatief gesproken over haar spel. Als trainers hebben wij in het verleden samen met haar de keuze gemaakt voor deze lange noppen omdat wij geloofden dat op lange termijn hiermee haar sterke punten meer aan bod zouden komen. Inthe heeft een goede reactie, staat vaak op de juiste plaats en heeft een oneindige werklust op training en tijdens wedstrijden. Zij zal geen enkel punt laten gaan!

In het begin was het wat zoeken voor Inthe om haar “noppenspel” onder controle te krijgen. De laatste 2 jaren zien we echter een zeer sterke evolutie. Door met deze noppen te spelen dwingt ze de andere spelers tot wanhoop. Daarnaast zijn we doorheen de jaren ook steeds meer beginnen werken aan haar forehand topspin zodat ook daar spelers liever niet naartoe spelen. De combinatie van beide zaken zorgt ervoor dat het steeds duidelijk wordt dat Inthe nog hoger kan mikken. Iets waar op voorhand heel wat trainers en spelers moeilijk in geloofden. We zijn dan ook heel trots op het parcours dat zij, samen met ons en de club Gierle, op deze moment aflegt. Wij geloven ook dat spelen met materiaal wel een verrijking kan zijn voor vele spelers en dat bepaalde spelers daarmee ook een hoger niveau kunnen bereiken. Het hangt allemaal af van elk spelersprofiel afzonderlijk! Aan ons trainers om hierin de juiste keuzes te maken. Wanneer we in het buitenland deelnemen aan tornooien zien we ook dat daar veel meer variatie is op het vlak van materiaal en spelstijlen. In België blijven we dit echter te veel zien als een negatief gegeven van de sport.

Proficiat Inthe! De hele groep van TT Kempen is trots op je prestatie! Knap dat je, tijdens elke training en wedstrijd, er 200 procent voor gaat. Je hebt deze prestatie volledig zelf afgedwongen! Op naar de volgende tornooien, stages en uitdagingen. We kijken er samen met jou naar uit!

Related Posts