TT Kempen

Maak de combinatie – school en tafeltennis!

Als trainer en “mislukte speler” was het altijd een gemis, een droom om meer te kunnen trainen of spelers te kunnen laten trainen. Ik droomde van een hoger niveau maar ik had niet de mogelijkheden om aan dit niveau te werken. Om die reden proberen we als organisatie stappen te zetten voor alle talentvolle jeugd.

We deelden laatst het filmpje over de samenwerking met het talententhuis in Turnhout. Vorig jaar zetten we de stap naar meer professionaliteit en boden we een pakket aan waar huisvesting, school en trainingen geïntegreerd zijn in een geheel. We deden dit om talenten de kans te geven om tafeltennis toe te voegen aan hun schoolcarrière. We willen jonge spelers de kans bieden om goed te studeren EN ook genoeg te kunnen trainen om te dromen richting hoog niveau.

Meer informatie over het internaat kan je hier vinden: https://www.talententhuisturnhout.be/

Naast de samenwerking met dit internaat gingen we ook de samenwerking aan met 2 middelbare scholen die op de hoogte zijn van ons project:

Neem gerust eens een kijkje op de website om te bekijken welke mogelijkheden zij hebben qua studierichtingen. Beide scholen geven daarbij de kans om te trainen tijdens dag-uren. Daarnaast staan zij ook open voor deelname aan internationale tornooien. Vanzelfsprekend dienen wij als TT Kempen ervoor te zorgen dat de kinderen genoeg sterke punten kunnen voorleggen om dit te kunnen blijven doen. We spreken en communiceren geregeld met de scholen om te waken over de juiste studiementaliteit. Soms gebeurt het dan ook dat we moeten terugschroeven en dat de trainingsuren tijdens de dag verminderen. De groepstrainingen gaan meestal door na schooltijd.

De vraag die steeds terugkomt is: moeten we reeds een hoog niveau hebben om hieraan te kunnen deelnemen?

Wij stellen als organisatie de volgende vragen voordat we starten met een traject:

 1. Ben je gepassioneerd door tafeltennis, in die mate dat je dit wil integreren als een deel van je leven?
 2. Heb je de juiste mentaliteit om trainingen en school te combineren?
 3. Geraak je dagelijks in Turnhout en zien je ouders het zitten om voor dit traject te betalen?
  • ja, dan hoef je niet op internaat en kan je dagelijks met ons aan de slag
  • nee, ik geraak niet dagelijks in Turnhout maar dan kan je wel de optie nemen voor het internaat
 4. Zien wij als organisatie genoeg kansen om door te groeien naar hoog niveau?

Ons maakt het niet uit welk niveau je haalt wanneer je 12 bent! Wij willen zien en merken dat er de wil is om beter te worden. Wij willen voelen dat je samen met ons ECHT aan de slag wil. Wij willen kansen geven aan alle niveaus, indien wij voelen dat er mogelijkheden zijn. Denken wij als TT Kempen dat het traject niet haalbaar is richting hoger niveau? Dan zullen we je dit ook in alle eerlijkheid meedelen.

Heb je interesse? Mail ons via info@ttkempen.be. We gaan graag me je in gesprek over de mogelijkheden!

Tot snel!

DEEL DIT BERICHT:

0
  0
  Winkelwagen