TT Kempen

TT Kempen on tour: een overzicht

De laatste maanden werd er op heel wat evenementen gestreden en soms ook gepresteerd. We willen jullie graag even op de hoogte brengen van de meest opmerkelijke resultaten en bevindingen.

Internationaal tornooi Namen:

 • Mil Geerts (2015): als één van de jongsten op het tornooi en met heel weinig ervaring werd het een stevig weekend voor de benjamin van onze groep. Mil wist dan ook geen wedstrijd te winnen maar deed tonnen aan ervaring op. Tijd om wat extra uren te trainen lijkt ons.
 • Joppe Moorkens (2012): Hoopvolle prestatie van Joppe met een kwartfinale. Bovendien won hij ook van heel wat van zijn leeftijdsgenoten. Joppe is op de goede weg! Met de tijd zal hij er staan, daar zorgen we voor.
 • Ella Aelst (2010): vaak gaat bij Ella een wedstrijd vanzelf, regelmatig begint ze ook te twijfelen. Het doseren van haar powerspel 😉 moet nog wat worden afgesteld en dat bleek ook in dit tornooi. Over het algemeen behaalt ze echter dit jaar ongelooflijke resultaten. Ella wist beslag te leggen op een 3de plaats.
 • Amy Schoen (2008): Ongelooflijke prestatie van Amy die van heel wat spelers uit de top in België wist te winnen. Ze deed dit gecontroleerd en geconcentreerd en behaalde hierbij haar 1ste internationale medaille in Namen.
 • Tobias Van Geffen (2008): Tobias heeft echt het spel en de mogelijkheden om het elke speler moeilijk te maken op B niveau. In een sterke wedstrijd tegen bv. Maxim Degive verloor hij nipt in 5 sets. Uiteindelijk moest hij tevreden zijn met een kwartfinale maar ook bij hem brengt tijd raad.

Degelijk tornooi van de spelers die trainen bij TT Kempen met zelfs 2 medailles. Waar we vroeger meelopers waren op dit niveau, draaien we nu steeds meer en meer bovenaan mee.

Internationaal tornooi WTT Szombathely:

 • Kathe De Meyer (2009): na nipte wedstrijden tegen de Europese top in de U17 werd Kathe meteen uitgeschakeld in de poule. In de U15 reeks verloor Kathe opnieuw 2 nipte wedstrijden. Het niveau was aanwezig maar mentaal was Kathe nog niet klaar om de strijd aan te gaan met de sterke Europese subtop. Langs de andere kant, verliezen in 5 sets van spelers top 20 in Europa…het geeft mogelijkheden naar de toekomst. Kathe heeft even tijd nodig in de trainingszaal.
 • Lessia Lewyckyj (2009): zeer sterk tornooi van Lessia. Lessia werd 2de in de poule van de U17 na een 5de set tegen een Kroatische speelster. In de 1/16de finale verloor ze van een Duitse verdedigster na een sterke wedstrijd met 3/1. Bij de U15 presteerde Lessia zelfs nog beter met 2 gewonnen wedstrijden in de poule. In de volgende ronde werd Lessia vrijgesteld en daarna speelde ze tegen een Duits topper. Deze jongedame was met 3t0 te sterk maar Lessia mag echt terugblikken op een zeer sterk tornooi. Op het mentale vlak stak ze er bovenuit, ze bleef vechten voor elke bal en dit gaat later zorgen voor nog meer winstwedstrijden.
 • Ella Aelst (2010): 3de in een poule van 5 na een strijd in elke wedstrijd. Ella verliest 2 wedstrijden in 5 sets (ook tegen de speelster die uiteindelijk het tornooi wint). Ze liet hoog niveau optekenen maar ook bij haar is de mentale stabiliteit nog niet altijd aanwezig. In de U15 speelde ze een ongelooflijk sterke wedstrijd tegen een Oostenrijkse topper maar het was net niet genoeg om de poule te overleven.

* Dit tornooi ging door in samenwerking met de Vlaamse tafeltennisliga. Lotte Nuyttens (2009) is deel van de topsportselectie in Leuven en speelde ook een sterk tornooi. Zij ging door in de poule van de U15 en verloor daarna nipt in de volgende ronde.

We hebben vooral veel geleerd tijdens dit tornooi. De subtop in Europa is helemaal niet zo veraf. We hebben sterke trainingsuren en weken nodig + kansen op hoog niveau om de aansluiting te vinden. Bovendien is mentale weerbaarheid een belangrijk gegeven in hedendaagse topsport.

Vlaams kampioenschap te Aarschot:

Ongelooflijke resultaten voor spelers die trainen bij TT Kempen! Met Aiden Braekmans (2015) als winnaar bij de jongens preminiemen, Temperance Tang (2012) bij de meisjes miniemen, Lessia Lewyckyj (2009) bij de meisjes cadetten, Jamie Eling (2009) bij de jongens cadetten, Vitja Lutsenko (2008) bij de jongens junioren en Maithe Belmans (2006) bij de meisjes junioren hadden we maar liefst 6 winnaars die trainen bij TT Kempen. Bovendien behaalden we ook nog heel wat ereplaatsen en andere medailles.

Het is moeilijk om dit in perspectief te plaatsen aangezien het niet haalbaar is voor clubs om onze trainingsuren te evenaren. Het valt ons echter objectief op dat het algehele niveau van de jeugd in Vlaanderen daalt. We moeten waakzaam zijn en blijven dat dit niet de verkeerde kant op gaat. Eenzelfde vaststelling maken we bij de nationale jeugdcriteria waar van de 1ste 40 jongens er 8 Vlamingen deelnemen. Bij de meisjes zitten we aan 11 op 40. Dit is toch een vaststelling waar we ons als organisatie zorgen over maken.

Ranglijsttornooi te Tilburg:

 • Lynn Schijven (2007): kwartfinale bij de meisjes U19 na een sterke wedstrijd tegen Tanja Misconi. In de halve finale verliest Lynn van Floortje Gerritsen na een spannende 5setter waarbij Lynn 2 sets voor heeft gestaan.
 • Amy Schoen (2008): kwartfinale bij de meisjes U17 na verlies tegen de latere winnares Faya Voojs. In de U19 reeks werd Amy in de poule uitgeschakeld.

Onze Nederlandse dames staan dichtbij de top in Nederland. Details en de vorm van de dag maken snel het verschil. Het valt wel op dat ook in Nederland de top van de meisjes niet breed is. We zien vaak dezelfde namen terugkeren.

Geruststellend zijn deze resultaten maar de weg is lang. We willen met iedereen de stap zetten naar een hoger niveau. Allemaal de trainingszaal in om vooral daar het verschil te maken. We kijken uit naar de volgende evenementen met een jeugdtornooi in Hongarije voor Joppe Moorkens en Aidan Braekmans, daarna gaan we eind december naar het internationale jeugdtornooi van Grand Est met een beperkte selectie. In de 1ste week van januari starten we dan onze winterstage ter voorbereiding van de competitie in het voorjaar. U traint toch ook?

DEEL DIT BERICHT:

0
  0
  Winkelwagen