TT Kempen

NJC als eerste meetpunt

Een rol van betekenis spelen op het hoogste niveau in België

Elk jaar opnieuw een vaste afspraak, voor sommige een stressvolle dag, anderen gaan graag de uitdaging aan. Het was opnieuw tijd voor het nationale jeugdcriterium. Met een 15tal spelers en 6 coachen gingen we op pad om te bekijken waar we op deze moment staan met onze spelers. Over het algemeen blikken we tevreden terug op een leuke tornooidag. Opmerkelijk was vooral dat de groep samen ervoor ging, supporteren voor elkaar, de jongsten helpen, samen goed opwarmen, … Allemaal zaken die wij als team belangrijk vinden, we zijn dus op de goede weg.

Jongens:

 • Vitja Lutsenko (Smash Dolfijn) in 1ste divisie: Vitja keek ernaar uit om zich te meten met de beste spelers in België. Hij deed het over het algemeen goed en kon in 1ste divisie blijven. De B0 spelers waren nog te hoog gegrepen maar daar brengen we dit jaar nog verandering in.
 • Jamie Eling (Hoeselt) in 2de divisie: Vrij vlotte dag voor Jamie met knappe overwinningen. 2 spelers gaven ook forfait tijdens deze tornooi-dag waardoor Jamie freewheelde naar de poulewinst. Op naar 1ste divisie!
 • Thomas Vertommen (Schulen) in 2de divisie: Thomas speelde 1 wedstrijd en gaf daarna forfait vanwege een blessure aan de knie. Door 2 afwezigen in de poule is hij echter verzekerd van een verlengd verblijf in 2de divisie.
 • Rune Staes (Turnhout) in 4de divisie: Sterke speeldag van Rune met 6 overwinningen en 1 nederlaag. Toch niet evident in deze poule vol met jeugdig talent. Rune mag zich opmaken voor een stevige poule volgende keer in 3de afdeling.
 • Joppe Moorkens (Gierle) in 5de divisie: Joppe knokte voor elke set en had een goede dag. Hij eindigt echter net op een 3de plaats en blijft daardoor nog een keertje extra in de kleine zaal. De volgende keer opnieuw vol aan de bak!
 • Aiden Braekmans (Nodo) in 6de divisie: Als hoogste benjamin in België tegen allemaal kerels van 2 – 3 – 4 jaar ouder, niet gemakkelijk. Aiden deed het echter voortreffelijk en kon tegen allemaal oudere spelers 3 van de 7 wedstrijden winnen. Hij blijft dus ook in 6de afdeling.
 • Mil Geerts (Merksplas) in 10de divisie: Mil stond ook met zijn 8 jaar te spelen tegen oudere leeftijdsgenoten. Zijn mentaliteit was voortreffelijk maar jammer genoeg kon hij net niet in de poule blijven. Belangrijk vooral dat hij op de juiste manier probeerde de wedstrijden te spelen.

Naast deze resultaten van spelers die wekelijke meetrainen geven we ook nog even het resultaat van Dag Gevers (Gierle) mee. Dag volgt individuele training bij TT Kempen en eindigde op een 7de plaats in 4de divisie.

Jullie merken het, met 4 spelers die zich wisten te handhaven, 2 spelers die stijgen en 1 jongen die wegzakt deden onze jongens het zeer goed. Maar de meisjes…die gingen zelfs nog een stapje verder :-).

Meisjes:

 • Lessia Lewyckyj (Merksplas) in 1ste divisie: Wat een ongelooflijke dag voor Lessia! Met 2 gewonnen A speelsters en daarbij nog een B0, B2 en B6 wint Lessia als cadet de eerste divisie bij de meisjes. We kunnen niet anders dan zeggen…WAUW, proficiat!
 • Ella Aelst (Turnhout) in 2de divisie: Sterke start van Ella in de eerste wedstrijden, een beetje wegzakkend in de wedstrijden erna. Al bij al een hoog niveau gehaald met een 3de plaats in 2de divisie. Ella haar tijd komt nog wel, ze is echt goede stappen aan het zetten.
 • Gitte Gregoor (Hoeselt) in 2de divisie: Veel spannende sets en wedstrijden gezien bij Gitte.  Ze blijft in 2de divisie en haar niveau schuift duidelijk op. Ze kruipt steeds dichterbij de top in België.
 • Kathe De Meyer (Turnhout) in 2de divisie: Zeer sterke sets en wedstrijden wisselden zich af met mindere momenten. Kathe wist echter wel beslag te leggen op de 2de plaats. Na een testmatch kon ze zelfs nog promotie afdwingen naar de 1ste divisie.
 • Inthe Mermans (Gierle) in 2de divisie: Knappe 4de plaats van Inthe met zelfs winst tegen de poulewinnares. Ook bij Inthe is het duidelijk, je ziet het elke week bij de resultaten in competitie, ze is op de goede weg!

Maithe Belmans (Turnhout) volgt individuele training bij TT Kempen. Zij wist zich nipt niet te handhaven in 1ste divisie maar speelde wel enkele zeer sterke wedstrijden. Temperance Tang (Aarschot) krijgt ook extra individuele training, ondersteunt vanuit de federatie, ook zij deed het zeer knap als 1ste jaars miniem met een 3de plaats in divisie 2.

Conclusie bij de meisjes…een winnares in 1ste divisie en alle meisjes die zich in hun divisie weten te handhaven – sterk werk meisjes!

We hebben het de spelers zelf al laten weten! We zijn trots op de teamspirit, het geleverde spel en de resultaten! Op naar een volgende uitdaging eind november, ook dan zullen we er weer staan! Bedankt ook aan onze coachen!

 

DEEL DIT BERICHT:

0
  0
  Winkelwagen