TT Kempen (goed) op weg

TT Kempen (goed) op weg

Na onze buitenlandse ervaring in Metz en de youth open van Spa keken we reikhalzend uit naar de world ranking voor jeugdspelers. Deze week was het dan ook zo ver! Kathe en Ella kregen een world ranking bij de reeks U13!

https://www.ittf.com/wp-content/uploads/2022/03/2022_10_YOU_WS.html

Deze world ranking is natuurlijk met een korreltje zout te nemen aangezien veel afhankelijk is van het aantal tornooien dat er gespeeld wordt. Daarnaast staan er bv. ook weinig Aziatische spelers op de ranking en zijn er de laatste jaren maar weinig tornooien georganiseerd. Je krijgt dus geen realistisch beeld van de situatie op wereldniveau.

Kathe staat na 2 tornooien op de 51ste plaats. Ella bezet plaats 82. Nog een hele weg af te leggen natuurlijk maar het zegt wel iets over het niveau waarop we aan het werken zijn. We willen op dit niveau nog verder doorgroeien en zullen daarvoor ook gerichte stappen zetten de komende maanden. Onderschatten doen we deze prestatie echter niet! Kathe kon bv. een setje afsnoepen van de nr. 5 en de nr. 7 van de wereld terwijl Ella in de 5de set verloor van de nr. 21.

Hoe we onze werking zullen aanpassen, daar hoort u snel meer van! Hopelijk vinden er op die manier nog vele talentvolle jeugdspelers de weg naar TT Kempen. Ons enige doel is om het beste uit elke speler te halen, ongeacht het niveau.

Related Posts