Heerlijke tijd op het tornooi van Grand Est!

Heerlijke tijd op het tornooi van Grand Est!

De titel is niet zo maar gekozen! We willen niet meteen starten met het benadrukken van de resultaten, wel met de leuke teamsfeer, de grappige en toffe momenten, het supporteren voor elkaar en alle schitterende leermomenten. Het werd een heel aangename ervaring daar in Noord-Frankrijk. Maar…daarnaast waren ook de resultaten zeer degelijk!

We beginnen met de jongste van de hele hoop! Joppe Moorkens (2012, TTK Gierle) deed voor een 2de keer mee aan een internationaal tornooi. Hij was wel wat zenuwachtig maar vanaf dat hij zijn eerste wedstrijd won begon hij steeds beter te spelen. Joppe eindigde knap als 4de in een poule van 10 spelers en mocht daardoor nadien spelen voor plaats 1 tot en met 8. Daarbij kon hij geen wedstrijd meer winnen al verloor hij nog zeer nipt voor de 7de plaats. Joppe heeft heel wat geleerd van het tornooi, hij speelde meer en meer rustiger op tafel en kon ook zijn emoties steeds beter en beter onder controle houden. Een jongen waar we nog van gaan horen, daar zijn wij zeker van!

Twee jaren ouder is Ella Aelst (2010, Salamander Mechelen). Ella deed al heel wat meer internationale ervaring op en ze speelde dan ook een zeer degelijke eerste dag waarbij ze het heel wat spelers van een jaar ouder moeilijk kon maken. Ella eindigde als 5de in een poule van 10 en kon daarna spelen voor plaats 9 tot 12. In deze 2 wedstrijden zakte haar niveau echter wat waardoor ze tevreden moest zijn met een 12de plaats. Wij hadden het gevoel dat er iets meer in had kunnen zitten! Focus en niveau blijven houden is belangrijk, ook op een lang en zwaar tornooi.

Bij geboortejaar 2009 hadden we 2 ijzers in het vuur met Thomas Vertommen (Schulen) en Kathe De Meyer (Sokah Hoboken). Thomas liet tijdens het tornooi zien dat hij goede stappen gezet heeft. In het verleden speelde Thomas vaak wat passiever maar tijdens dit tornooi was Thomas zeer vaak diegene met het meeste initiatief. Op lange termijn is dit zeker een houding die gaat lonen. Thomas moest tijdens dit tornooi tevreden zijn met een 11de plaats maar mag positief terugkijken op dit evenement.

De laatste maanden werd er met Kathe zeer intensief gewerkt aan enkele werkpunten. Het is altijd afwachten hoe dit wordt opgepikt tijdens competitie. Kathe liet duidelijk een grote progressie zien en won ook van enkele speelsters waar ze nog nooit van won. In de halve finale werd haar opmars echter een halt toegeroepen door een luidruchtige Franse speelster. Een vuist maken op moeilijke momenten is iets wat zeker nog kan groeien maar haar podiumplaats belooft wel voor de toekomst! Daarnaast verwijzen we ook graag even naar Lotte Nuyttens (Zandvoorde, VTTL) die Kathe klopte in haar poule en Lessia Lewyckyj (Merksplas, VTTL) die het tornooi won. Met deze dames heeft Vlaanderen goud in handen.

Inthe Mermans (Gierle, 2008) heeft een atypisch spel met haar lange noppen in de backhand. Ze brengt echter bijna elke speler in moeilijkheden. Daarnaast is Inthe ook iemand die vecht voor elke bal en altijd, wat er ook gebeurd, blijft spelen. Inthe speelde werkelijk een schitterend tornooi met een 5de plaats als resultaat op 12 deelnemers. 

In dezelfde reeks probeerden ook onze Nederlandse speelsters Amy Schoen (TTV Belcrum, 2008) en Anne Fleur Hamaekers (Westa, 2008) zo hoog mogelijk te eindigen. Ze werden zeker niet weggespeeld en wonnen heel wat wedstrijden doorheen het tornooi. Op het einde werden er echter enkele kansen niet gegrepen waardoor Amy op plaats 10 eindigde en Anne Fleur op plaats 12. Deze meisjes hebben echter nog heel wat progressiemarge. 

Wanneer we het over Nederlandse dames hebben dan kunnen we ook niet voorbij Lynn Schijven (Tios, 2007). Lynn begon als een speer met zeer sterk tafeltennis in de 1ste wedstrijd en een knappe winst als resultaat. Doorheen het tornooi zakte Lynn echter wat weg en dat deed haar eindigen op een 12de plaats op 15 spelers. We hebben heel wat positieve zaken gezien qua spel maar de regelmaat in prestatie en spel ontbrak een beetje. 

Half Nederlander, half Belg…we zijn aangekomen bij de Tilburgse variant van ‘vlot van tong’ Tom Waes. Seppe Van Beurden (2007, Merksplas) wisselt ook nog te vaak goede sets en punten af met onbegrijpelijke missers. Er waren ook nu opnieuw weer zeer sterke periodes maar om wedstrijden te winnen op dit niveau moet vaak de lijn langer worden doorgetrokken. Dit is iets waar we de komende maanden intensief mee aan de slag zullen gaan. Seppe eindigde uiteindelijk op een 16de plaats van de 18 spelers.

We hebben heel wat positiefs gezien en vooral gemerkt dat de dynamiek bij de spelers van TT Kempen zeer goed zit. We hebben verschillende zaken gezien waar we mee aan de slag kunnen gaan de volgende periodes. Het willen oppikken van nieuwe zaken en ermee aan de slag willen gaan, dat is de houding die we willen terugzien bij al onze spelers. Niveau is niet belangrijk, wel de wil om uit te zoeken waar hun eigen limiet ligt.

Graag merk ik ook nog eens enkele sterke resultaten op bij de Vlaamse spelers! We zagen een sterk spelende Vitja Lutsenko (Merksplas, 2008), knappe wedstrijden van een Matt Closset (2010, Diest), Lotte Nuyttens (2009, Zandvoorde) en Bryan Ziqian Zhang (2011, Merelbeke). Daarnaast sprong ook de vechtlust in het oog van een Josse Duthoy (2011, Merelbeke). Proficiat aan Cato Verleye (2011, Zandvoorde) en Lessia Lewyckyj (2009, Merksplas) met hun behaalde podiumplaatsen of tornooiwinst. Als laatste ook nog een pluim voor Temperance Tang (2012, Aarschot. Zij traint ook regelmatig mee met onze spelers en behaalde een uitstekende 5de plaats. 

Wat was het genieten! We kijken uit naar volgende mogelijkheden! Stockholm of Praag, Frankrijk of Ierland, Linz of…? We laten snel weten waar we opnieuw hopen bij te leren want er zijn reeds verschillende contacten gelegd! Er zijn geen limieten! Interesse om ook mee op stap te gaan en mee te evolueren? Geef gerust een seintje!

TT Kempen

 

Related Posts