Resultaten op NJC 1 tonen ons de weg!

Resultaten op NJC 1 tonen ons de weg!

Maar natuurlijk ook de werkpunten…We zijn blij na de eerste fase van het nationale jeugdcriterium. We hebben als organisatie het gevoel op de goede weg te zijn. De gerichte trainingen met multiball, trainingen op werkpunten per speler, opslagtrainingen, de meerwaarde van iemand als Robin in ons team enz. zorgen voor een aanpak op maat van elke speler. Die aanpak lijkt nu te lonen al blijven we ook kritisch voor elk niveau en elke stap in de toekomst. Bovendien merken we bij onze spelers ook heel wat spelplezier! Ze willen echt spelen en werken met plezier aan hun niveau.

Bij de meisjes zagen we Kathe De Meyer en Ella Aelst samen schitteren in 2de divisie. Kathe stijgt zonder een verlieswedstrijd terwijl Ella als enige miniem in de reeks haar plaats wist te behouden. Ella mist soms nog wat regelmaat om de hogere B spelers (of A spelers) te kloppen maar heeft nog tijd en we zijn zeker dat er bij haar nog rek op zit. Lauren Boogers en Maithe Belmans bevestigden knap in de reeks net als Inthe Mermans. Als laagst geklasseerde van de reeks wist ook zij in een reeks, vol met B speelsters, te blijven. Temperance Tang die bij ons individuele trainingen volgt wist daarnaast te stijgen van 3de afdeling naar 2de. Geen reden tot klagen dus bij onze dames.

Daarnaast was het ook bij de jongens meer dan behoorlijk. Thomas Vertommen won als enige C speler in 2de divisie van 2 B spelers en bleef met dat resultaat ook in 2de afdeling. Als 1ste jaar cadet toch een prestatie om trots op te zijn. Seppe Van Beurden bevestigde zijn goede trainingen met winst in 3de afdeling. Als C0 wist ook hij verschillende B spelers te kloppen. Sporadisch trainen ook Lander Moens, Matthias Aerts, Siebe De Winter en Torben Michielsen mee afhankelijk van hun clubtrainingen, vakanties, schoolwerk…Matthias bevestigde in 2de afdeling, Siebe deed hetzelfde in 3de. Voor Torben en Lander wacht de volgende keer een lagere reeks terwijl Jelle Campers geblesseerd diende af te haken. Bij de jongere generatie zagen we Dag Gevers schitteren. Dag pikt een groepstraining mee op woensdag en traint individueel bij Nick Van Camp. Dag won overtuigend al zijn wedstrijden. De jongste van de hoop was Joppe Moorkens. Hij had het moeilijk tijdens de eerste fase en zakt ook een poule. Joppe speelde heel wat degelijke sets en wedstrijden maar ging te snel in de fout om aanspraak te kunnen maken op meer.

We zagen echter ook werkpunten! Mentale weerbaarheid was soms moeilijk voor onze spelers. Bovendien waren er ook vaak te veel problemen in ontvangst bij opslag. Wanneer het spannend wordt gingen de spelers daarnaast ook veel te snel spelen, zonder nadenken. Nieuwe stappen die nog gezet moeten worden in het leerproces.

Algemeen gezien zijn we natuurlijk tevreden met onze resultaten. We stellen ons echter wel de vraag of het format van het NJC niet eens onder de loep moet worden genomen. Er zijn dit jaar maar 2 fases vanwege de onbeschikbaarheid van een sporthal. Zijn er dan echt geen andere mogelijkheden in Belgiƫ? Wij moeten als trainers werken naar bepaalde doelen waarbij we het NJC centraal dienen te stellen. Is dit dan echt niet belangrijk genoeg om te zorgen voor een 3de fase?

Daarnaast worden de poules van deze fase dan weer gemaakt op basis van een fase van 30 januari? Het is dus maar hopen dat je in een goede poule terechtkomt omdat dit dan weer zorgt voor een betere startplaats met het BK. Om dan nog maar te zwijgen over het jaar erna waarbij je opnieuw in een poule lager moet starten omdat ze in het jaar ervoor maar 2 fases hadden, te laag zijn mogen starten EN het jaar daarvoor een coronajaar was met misschien 1 slecht resultaat in oktober. Kunnen jullie nog volgen? Wij al lang niet meer…conclusie is eigenlijk dat je twee jaar later nog altijd in de problemen zit door het huidige systeem.

Het zou jammer zijn dat spelers hierdoor de motivatie verliezen. Doen wij alles perfect? Nee hoor! Maar we stellen onszelf geregeld in vraag en net daar beginnen heel wat mooie verhalen. Dernier rappel klinkt af en toe niet enkel in de zaal!

TT Kempen

Related Posts