Trainersteam breidt uit met Yannick Maes – Sander Geerts behaalt diploma trainer B

Trainersteam breidt uit met Yannick Maes – Sander Geerts behaalt diploma trainer B

Trainersteam breidt uit met Yannick Maes & Sander Geerts behaalt diploma trainer B

TT Kempen heeft de bedoeling om kwaliteit aan te bieden op alle niveaus en alle vlakken. Om die reden zijn we zeer tevreden met het diploma van trainer B dat werd behaald door Sander Geerts. Een zeer knappe prestatie aangezien er maar 4 trainers op 14 starters meteen geslaagd zijn in eerste zit. Proficiat Sander!
Daarnaast is het ook de bedoeling om in te zetten op alle niveaus. Met het aantrekken van Yannick Maes zorgen we ervoor dat we kunnen rekenen op iemand met een knap palmares. Het is de bedoeling dat hij als ex A-speler de sterkste jonge spelers naar een hoger niveau tilt, als trainer en als sparring. Met het aantrekken van deze trainer kunnen we rekenen op ervaring op het niveau van superafdeling. Met zijn didactische achtergrond als turnleraar sluit hij perfect aan bij ons trainersteam. Yannick zal vooral instaan voor enkele individuele trainingen.
Naast deze twee trainers rekenen we ook nog op een kinesist die dit jaar afstudeert. Zij doet nu nog een extra opleiding bij als leerkracht maar kan daarnaast ook instaan de komende jaren voor blessures, blessurepreventie, houdingstraining, ... Het is de bedoeling om zo professioneel mogelijk te werken een kinesist in ons team zorgt voor een enorme meerwaarde. Naast het medische luik geeft zij ook training in diverse clubs.
Onze twee initiators Nick Van Camp en Glen Staes hebben elk hun eigen achtergrond. Nick heeft reeds heel wat ervaring als trainer en als speler. Op deze moment neemt hij ook enkele clubtrainingen op zich. Nick zal in de toekomst ook zijn ervaring gebruiken om spelers individueel te begeleiden. Zijn opleiding als leerkracht lichamelijke opvoeding is opnieuw een surplus.
Glen Staes is misschien wel de minst ervaren trainer in ons team maar daarom niet minder gemotiveerd. Hij heeft de ambitie om uit te groeien tot een vaste waarde. Op didactisch vlak zet hij ook steeds meer stappen aangezien hij ook bezig is met een lerarenopleiding. Op deze moment neemt Glen enkele individuele trainingen voor zijn rekening
Als coördinator ben ik blij om te beschikken over zo een team van gemotiveerde mensen en trainers. Wij hopen in het kort nog iemand te vinden voor de allerjongste spelers (kleuters en benjamins) zodat we ook daar een gepast aanbod kunnen geven. Wij hebben niet de bedoeling om clubwerkingen te vervangen en hebben ook niet de ambitie om uit te groeien tot een club. Wij willen clubs de kans geven om, op vraag van hen, op een professionele manier een tafeltennisaanbod te geven voor iedereen. U merkt, TT Kempen zit niet stil...en daar ben ik blij om!