Spelers Top Team Kempen schitteren op provinciale kampioenschappen

Spelers Top Team Kempen schitteren op provinciale kampioenschappen

Vanaf augustus werd er gestart met een 4-tal vaste spelers die een 6 tot 10 uren trainen bij TT Kempen. Stilletjes aan begin je meer en meer goede resultaten op te merken. In de loop van de laatste maanden kwamen er wat spelers bij die ook af en toe wat trainingen mee pikten. We mikken op nationale evenementen maar we zijn toch ook trots op de prestaties van het afgelopen weekend. Veel van de spelers die mee trainen behaalden zeer mooie resultaten!

  • Jelle Campers behaalde een bronzen medaille bij de jeugd miniemen. Per Gevers was duidelijk te sterk en werd nadien de oververdiende winnaar. In dubbel behaalde Jelle een gouden medaille bij de kadetten samen met Maithe Belmans en een zilveren medaille bij de miniemen samen met Siebe De Winter. De stunt van het weekend kwam er echter op zondag bij de senioren reeks D. Jelle klopte alle D spelers die hij tegenkwam en nam de provinciale titel mee naar huis. In de vorige verslagen kwamen we vaak terug op het mentale aspect bij Jelle. Indien alles bij Jelle in de juiste plooi valt…dan is er heel veel mogelijk!
  • Maithe Belmans scoorde 3x goud op zaterdag bij de meisjes cadetten, gemengd dubbel en dubbel meisjes cadetten. Op zondag wou ze dit verder zetten en dit lukte ook goed met een gouden medaille bij de dubbel dames C en een bronzen medaille bij de dubbel gemengd reeks C. In het enkelspel blesseerde Maithe zich spijtig genoeg waardoor ze niet verder kwam dan een bronzen medaille nadat ze de laatste wedstrijden diende forfait te geven. Veel beterschap Maithe, we hopen je snel terug op de training te zien.
  • Robbe Aelst heeft het laagste klassement van de groep maar zette de afgelopen maanden een inhaalbeweging in. Het komt er niet altijd uit maar dit weekend liet hij zien een grote sprong te hebben gemaakt. Hij maakte het Jelle Campers in de poule zeer moeilijk door met 3/1 te verliezen bij de jongens miniemen. Daarnaast speelde hij ook de kwartfinale in de reeks E als E4. Een zeer degelijk weekend voor Robbe!
  • Lauren Boogers verloor in de finale nipt van Maithe Belmans bij de meisjes cadetten. Daarnaast eindigde ze ook op de 2de plaats bij de dames C. Ze pakte de titel in de dubbel C reeks samen met Per Gevers en won met Maithe Belmans ook de reeks dubbel dames C. In de reeks dubbel gemengd cadetten won ze tot slot nog een bronzen medaille.
  • Siebe De Winter heeft na een blessure vorig jaar een jaar in te halen en groeit meer en meer terug naar zijn beste niveau. Op zaterdag schitterende Siebe na een knappe gewonnen wedstrijd tegen Vitja Lutsenko. Hij verloor in de finale tegen Per Gevers na een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Samen met Jelle Campers behaalde Siebe nog een zilveren medaille in dubbel miniemen en samen met zijn broer Ticho een bronzen medaille in de reeks dubbel heren C. 
  • Ticho De Winter is een voorbeeld qua werkethiek voor veel van onze spelers. Dit weekend viel alles in zijn plooi en stoomde Ticho door naar de finale in de reeks jongens junioren door heel wat sterke spelers te kloppen. In de dubbelreeksen kon Ticho een bronzen medaille winnen in de reeks dubbel heren C, een zilveren medaille in de dubbel gemengd reeks junioren. Een geslaagd weekend lijkt me?
  • Ella Aelst combineert een pakket van TT Kempen met trainingen van de Vlaamse tafeltennisliga. Ella is de jongste van de hoop en deed het behoorlijk tegen allemaal oudere en hoger geklasseerde spelers. Spijtig genoeg bracht ze niet genoeg mentale weerbaarheid om ook tot gewonnen wedstrijden te komen.

Daarnaast zijn er ook nog lovende woorden en medailles voor Vitja Lutsenko, Tiemen Michielsen, Kathe De Meyer, Rushil Kothari, Per Gevers…die allemaal af en toe een extra training mee pikken. Ook de provinciale groep min 12 jarigen traint samen met TOP TEAM KEMPEN op woensdagnamiddag en behaalden heel wat mooie resultaten. 

Trainen werkt , dat werd dit weekend nog maar eens bewezen! Proficiat ook aan alle clubs want vooral zij liggen aan de basis van al deze successen!

Op naar meer! Wat een leuke job heb ik toch 😉

Pieter / TT Kempen