Schitterende ervaring op het internationale tornooi van Grand Est

Schitterende ervaring op het internationale tornooi van Grand Est

TT Kempen speelde in Pont à Mousson zijn eerste internationale tornooi van het jaar. We zijn als team een schitterende ervaring rijker door een mix van spelstijlen, zenuwslopende wedstrijden en ongelooflijke mooie punten. Het niveau lag zeer hoog, soms zelfs wat te hoog! Deze ervaring zal echter elke speler meenemen en hem weer doen groeien naar een hoger niveau.

Een kort overzicht van de resultaten:

  • Ella Aelst (2010): schitterende houding met veel vechtlust en ook een knap resultaat met een 7de plaats op 16 deelnemers. Een voorbeeld voor vele spelers. Ze mist nog wat te vaak eenvoudige ballen maar met deze houding zal dat snel keren.
  • Inthe Mermans (2008): vechten kan ze als de beste! Haar noppen bezorgden heel wat tegenstander grijze haren waardoor ze trots op een 13de plaats op 16 deelnemers kon terug kijken.
  • Robbe Aelst (2007 ): voor Robbe ging het allemaal iets te snel maar je zag hem genieten van zijn tijd op het tornooi. Robbe wist geen wedstrijden te winnen maar kon wel enkele zeer knappe punten maken. Hij blijft groeien, dat is het voornaamste!
  • Siebe De Winter (2007): Siebe speelde heel wat nipte wedstrijden. Het is dus ook raar om te merken dat hij in de stand vrij laag terecht komt op een 30ste plaats bij de miniemen jongens 1. Hij maakte het heel wat top 10 spelers lastig maar kon telkens net niet tot winst komen. Siebe knokt zich terug na een jaar blessureleed en naar het gevoel van de trainers gaat zijn niveau steeds meer en meer omhoog.
  • Jelle Campers (2007): tijdens het tornooi werden laagtes steeds meer en meer gewisseld voor hoogtes. Jelle kon voor het eerst zijn emoties beter kanaliseren en speelde enkele zeer degelijke partijen. De foutenlast kan zeker nog wat omlaag maar we zijn op de goede weg met een 23ste plaats bij de miniemen jongens 1.
  • Lowri Hurd (2008): als gastspeelster knokte Lowri elke wedstrijd weer voor wat ze waard was. Ondanks 2 5-setters kon ze echter niet tot een winstwedstrijd komen. 
  • Maithe Belmans (2006): haalde echt een zeer hoog niveau met enkele nipte wedstrijden maar ook zeer veel knap gewonnen sets en partijen. Maithe bevestigde haar gestegen vormpeil en speelde elke wedstrijd voor wat ze waard was.
  • Lauren Boogers (2005): in haar reeks was het niveau enorm hoog. Lauren kwam maar  tot 1 gewonnen wedstrijd maar stak heel wat op tegen verschillende spelstijlen. 
  • Ticho De Winter (2004): zowel op training als tijdens wedstrijden is Ticho een echte vechter die progressie wil blijven maken. Ook tijdens dit tornooi gaf Ticho nooit op wat hem een knappe 29ste plaats op 38 deelnemers opleverde in een zeer sterk deelnemersveld.

Wat een leuk weekend! We eindigen op een 18de plaats met TT Kempen in de ploegenstand. Naast deze resultaten merken we ook de zeer knappe prestaties op van Per Gevers, Vitja Lutsenko en Kathe De Meyer die ook af en toe iets mee pikken bij TT Kempen qua aanbod. Lessia Lewyckyj behaalde zelfs de enige Vlaamse medaille met een 2de plaats in haar reeks! Proficiat! Op naar meer tafeltennis – voor iedereen!