NJC fase 1 met knappe resultaten

NJC fase 1 met knappe resultaten

Kempense jeugd houdt zich staande op het nationale niveau

Vele jeugdspelers worden begeleid door TT Kempen en voor vele van deze jeugdspelers is het NJC fase 1 een belangrijke moment. We geven met TT Kempen begeleiding aan enkele -12 jarigen uit de VTTL selectie maar daarnaast is ook voor top team Kempen 27/10/2019 een datum die met stip in de agenda stond genoteerd. We geven jullie graag de resultaten mee van de spelers die regelmatig bij TT Kempen trainen! GRAAG aangezien we toch kunnen spreken van een succes.

jeugdreeksen jongens

Jelle Campers (Merksplas) speelde in de hoogste afdeling van de miniemen en was daar één van de laagst geklasseerde spelers. Jelle had het mentaal lastig en kon de tips uit de mentale sessies nog niet helemaal in uitvoering brengen. Er waren echter ook heel wat knappe resultaten waardoor Jelle uiteindelijk op een 4de plaats eindigde in de reeks. Als D0 tussen allemaal C-spelers een zeer knap resultaat MAAR er zit met wat mentale stabiliteit zoveel meer in! Jelle volgt het maximumpakket van Top Team Kempen.

Jelle op training

 

 

Siebe De Winter (Berlaar) speelde in dezelfde reeks als Jelle en wist evenveel wedstrijden te winnen. Ook hij deed het goed en kon het behoud verzekeren. Siebe zijn niveau is stilletjes aan terug aan het stijgen en hij gaat ons allemaal nog grootste dingen laten zien. Siebe volgt 1 groepstraining en 1 individuele training per week. Daarnaast volgt hij ook de kine-sessie vanwege blessurepreventie.

Siebe tijdens de kine-sessie

 

 

Vitja Lutsenko (Merksplas) speelde 1 afdeling lager en was als hoogst geklasseerde één van de favorieten. Hij moet het echter als favoriet nog altijd waarmaken maar hij deed dit voortreffelijk. Vitja verloor geen enkele wedstrijd en kan het volgende keer opnemen tegen Jelle en Siebe. Vitja traint 1 à 2 keer per week mee bij TT Kempen en ambieert een plaats in de topsportschool volgend jaar. Vitja is ook lid van de Vlaamse selectie -12 jarigen.

    Vitja tijdens een tornooi afgelopen seizoen

Thomas Vertommen (Schulen) krijgt 2 uur individuele training per week georganiseerd vanuit de Vlaamse tafeltennisliga maar gegeven door TT Kempen. Daarnaast traint hij af en toe ook mee tijdens een groepstraining. Thomas zet grote stappen de laatste weken en als D6 kreeg hij een moeilijke opdracht tegen allemaal hogere klassementen. Als laagst geklasseerde speler maar vooral als pre-miniem, wist hij zich te plaatsen voor de hoogste reeks van de miniemen. Thomas eindigde knap 2de na Vitja. Thomas is ook lid van de Vlaamse selectie -12 jarigen.

Thomas duidelijk blij met het resultaat

jeugdreeksen meisjes

Maithe Belmans (Geelse) mocht als 1ste jaars cadet aantreden in de 2de divisie. Als laagst geklasseerde van de poule was behoud het belangrijkste. Maithe had een wisselvallige dag maar wel met genoeg sterke momenten. Ze kon uiteindelijk 3 wedstrijden winnen waaronder zelfs van een B6 en kon daardoor knap in haar reeks blijven. Maithe traint 3 keer per week mee in het minimumpakket van TT Kempen. Ze volgt alle groepstrainingen.

Maithe Belmans in actie

 

Lauren Boogers (Turnhout) had dezelfde moeilijke opdracht dan Maithe. Als laagst geklasseerde speler was behoud het doel. Ze begon eerder moeizaam aan de dag maar haar niveau steeg zienderogen. Lauren wist uiteindelijk 2 wedstrijden te winnen (waaronder een B6!) wat net niet genoeg was voor het behoud. Het moet de bedoeling zijn voor Lauren om volgende keer opnieuw een afdeling te stijgen. We mogen echter niet vergeten dat Lauren ook nog altijd maar een 3 tal jaren echt aan het trainen is. Zij traint mee in het maximumpakket van Top Team Kempen.

    Lauren vorig jaar in februari

Lessia Lewyckyj (Merksplas) was vorig jaar de sterkste preminiem 1 van België. Ook dit jaar waren de verwachtingen weer hoog. Lessia haalde echter nooit haar niveau tijdens deze wedstrijddag. We moeten samen even bekijken op welke manier we het niveau terug kunnen opkrikken. TT Kempen is echter zeker dat Lessia de volgende keer veel sterker voor de dag zal komen aangezien op trainingen echt een hoog niveau haalt. Lessia won maar 2 wedstrijden en zakt een divisie. Lessia krijgt elke week individuele training en traint 1 keer per week mee in groep. Lessia is ook lid van de Vlaamse selectie -12 jarigen.

     Lessia vorige week op de internationale top 10 in Luik

Kathe De Meyer (Sokah Hoboken) ging vorig jaar als een pijl naar boven qua niveau. Ze heeft nog niet veel ervaring aangezien ze nog maar 1 seizoen speelt. Kathe traint af en toe mee bij TT Kempen en krijgt ook 2 uur per week individuele training. Ze blijft mooie stappen zetten en dit jaar is het jaar van de bevestiging. Kathe kwam nooit in de problemen tijdens deze fase en won al haar wedstrijden vrij eenvoudig. Kahte is ook lid van de Vlaamse selectie -12 jarigen.

Kathe tijdens haar individuele training

 

 

 

 

 

 

Ella Aelst (Salamander Mechelen) heeft de laatste maanden heel hard gewerkt aan haar techniek en spelstijl en het was afwachten of dit zou renderen. Uiteindelijk behaalde zij een zeer knap resultaat, ze eindigde als 2de speler net na Kathe. Ella wist ook enkele spelers te verslaan die voor haar voordien onhaalbaar bleken. Indien Ella zo blijft werken, dan hebben we van haar het laatste nog niet gezien. Ella stijgt dus een reeks. Zij traint 2 uur individueel bij TT Kempen en volgt ook geregeld nog een groepstraining.

Ella en Kathe zijn 2 goede vriendinnen

 

Wij zijn tevreden met de inzet, de resultaten, het niveau…hopelijk kunnen we in de toekomst blijven groeien. Indien interesse voor meer begeleiding. Geef ons gerust een seintje! Op naar een volgend piekmoment op 24 november met het NJC fase 2.