NJC 2 zorgde voor heel wat kippenvel en spanning bij TT Kempen

NJC 2 zorgde voor heel wat kippenvel en spanning bij TT Kempen

Het 2de doel van het jaar was het nationaal jeugdcriterium fase 2 dat afgelopen weekend doorging in Louvain La Neuve. Er werd vakkundig naartoe gewerkt door de trainers met de hoop om hier opnieuw enkele mooie resultaten neer te zetten. Het werd een zenuwslopende dag waarbij zeer sterke resultaten werden afgewisseld met mindere momenten. Hierbij een overzicht van de spelers die een link hebben met TT Kempen.

Jongens 4de divisie

Matthias Aerts traint af en toe mee tijdens een stage bij TT Kempen. We willen dus zeker niet met de eer gaan lopen hem te begeleiden. Wel melden we graag dat Matthias met een 3de plaats in de 4de divisie een degelijk resultaat neerzette. Hetzelfde verhaal voor Per Gevers, alle credits naar de VTTL en de werking van de topsportschool. Per won overtuigend divisie 4 zonder verlies van een wedstrijd. Per volgt af en toe een extra training in de vakantie binnen onze werking.

Jongens 5de divisie

In 5de divisie wel heel wat spelers met een stevige verankering binnen onze werking. Vitja Lutsenko krijgt begeleiding via de VTTL maar traint ook wekelijks 1 of 2 keer mee. Zijn niveau stijgt week na week en hij was dit weekend nagenoeg onklobaar. Als miniem 1 mag hij zich volgende keer dan ook al gaan meten met de kadetten. Een zeer sterk resultaat van deze jonge knaap! Siebe De Winter kon in dezelfde reeks beslag leggen op plaats 2. De laatste maanden is zijn progressie ook terug opmerkelijk. Siebe is terug na een blessure van een jaar. Met kine-begeleiding en gerichte training proberen we hem snel terug op zijn niveau te krijgen en te houden.

Misschien wel de verrassing van deze divisie is Thomas Vertommen als preminiem. Hij kon vrij vlot in de poule blijven na een knappe dag tafeltennis. Thomas vocht al een Limburgse leeuw en zette zijn progressie vanop de training om tijdens vele wedstrijden. Knap werk van ouders, trainers maar vooral van Thomas. Hij werkt er hard voor.

Jelle Campers werkt er vaak ook hard voor maar krijgt zijn niveau van op training nog niet overgedragen naar de wedstrijden. Jelle had het mentaal zeer lastig en kon vaak geen vuist maken. Zelden zien we de Jelle terug op tornooi vanop training. Hierin moeten we zeker nog stappen zetten zodat we kunnen werken richting een optimaal resultaat. Jelle zakt onverwacht uit deze poule van de miniemen. Opmerkelijk toch omdat hij zowel tegen de nr. 1 Vitja kans  had en tegen de nr. 2 Siebe wint. Om maar te zeggen…

Jongens provinciale selectie

Naast deze spelers trainen ook Ryan D’hertefelt, Klaas Adriaenssen en Dag Gevers af en toe mee binnen de provinciale structuur. Zij volgen geen extra training binnen TT Kempen maar verdienen ook zeker een knap woordje! Deze 3 spelers hadden zeker geen makkelijke opdracht maar wisten zich alle 3 knap te handhaven in hun reeks. Voor Ryan en Dag scheelde het zelfs niet veel of ze konden stijgen naar een reeks hoger.

Meisjes divisie 2 en 3

Maithe Belmans wist als bijna laagst geklasseerde nipt in haar poule te blijven. Zij blijft ook in fase 3 spelen in de zware divisie 2. Hopelijk weet ze dan nog enkele extra B spelers te verslaan. Voor Lauren Boogers was het de ambitie om een poule te stijgen. Lauren kwam nooit volledig in haar spel en verloor al meteen 2 wedstrijden waardoor stijgen niet maar haalbaar was. Een 5de plaats was het hoogst haalbare afgelopen zondag en daarmee was ze zichtbaar ontevreden. Op naar het volgende evenement, we krikken samen dat niveau wel weer omhoog.

In de andere poule was Inthe Mermans erbij gekomen. Zij traint ook vaak mee met de provinciale groep en stond als D4 tussen allemaal hogere spelers knap haar vrouwtje/mannetje. Inthe eindigde op een 3de plaats met 5 gewonnen wedstrijden. Dit is echt een zeer knap resultaat!

Meisjes divisie 4

In divisie 4 waren het Lotte Leysens, Kathe De Meyer, Lessia Lewyckyj en Ella Aelst die onderling met nog een paar andere dames mochten beslissen over winst en verlies. Het werd een nagelbijtend tornooi waarbij uiteindelijk Lessia Lewyckyj stijgt naar een divisie hoger. Zijn won 5 wedstrijden en verloor er 2. Kathe De Meyer eindigde met evenveel gewonnen en verloren wedstrijden op plaats 4. Lotte Leysens moest tevreden zijn met plaats 5. Het niveau van al deze dames stijgt echter week naar week en wordt stilletjes aan een lust om naar te kijken. Zelfs Ella Aelst pikte geregeld haar setje mee al moest ze wel tevreden zijn met de laatste plaats. Ella, Kathe en Lessia krijgen individuele training via TT Kempen, Lotte traint mee op woensdag binnen de provinciale groep.

Op naar NJC fase 3 en het BK! Wat een leuke sport!