Mooie resultaten op de Vlaamse kampioenschappen jeugd

Mooie resultaten op de Vlaamse kampioenschappen jeugd

Via individuele begeleiding bij TT Kempen zijn er enkele spelers die grote stappen blijven zetten. Op de Vlaamse kampioenschappen 2019 werd dit nogmaals bevestigd. Dit evenement is jaarlijks DE waardemeter voor de Vlaamse jeugd. Telkens een schitterend georganiseerd tornooi waarbij wordt gestreden voor de Vlaamse titel. Wij waren erbij en zagen enkele bekende gezichten schitteren!

Bij de meisjes preminiemen zijn het Lessia Lewyckyj (Antwerpen) en Kathe De Meyer (Antwerpen) die individueel worden begeleid door TT Kempen. Beide dames moesten hun meerdere erkennen in een zeer sterk spelende Lotte Nuyttens (West-Vlaanderen). Lotte heeft een grote sprong gezet op alle vlakken, technisch en mentaal. Ook van haar hebben we, net als van onze meisjes, het laatste nog niet gezien. Lessia won daarnaast nog het onderlinge duel tegen Kathe waardoor Lessia op nr. 2 eindigde, Kathe op nr. 3. Leuk daarnaast was ook de knappe deelname van Temperance Tang (Vlaams-Brabant). Als 2de jaars benjamin liet zij al heel wat knappe dingen zien. Temperance trainde mee tijdens de herfststage bij TT Kempen.

Bij de jongens preminiemen keken we uit naar de prestatie van Thomas Vertommen (Limburg). Gedurende het hele tornooi speelde hij op een degelijk niveau. Thomas moest echter reeds in de eerste wedstrijd vol aan de bak tegen zijn concurrent voor de titel, Jamie Eling (Limburg). De laatste keren was het telkens Jamie die de winst naar zich toe trok en ook deze keer was Thomas niet tegen Jamie opgewassen. Op een 3de plaats komen we Ryan D’hertefelt tegen die op woensdagnamiddag mee traint bij ons. Hij kon alleen niet op tegen al het Limburgse geweld.

Vitja Lutsenko (Antwerpen) is een naam als een klok in de Vlaamse tafeltenniswereld. Door zijn titel op het BK preminiemen van vorig jaar zijn de verwachtingen telkens hoog, ook nu in de reeks miniemen. Hij had echter vooral op dit tornooi zijn vriend Per Gevers (Antwerpen) te vrezen. Deze beslissende wedstrijd draaide uit in een spannende 5 setter waarbij Vitja zijn zenuwen het beste onder controle kon houden. Eerlijk is eerlijk, dit was van beide spelers niet te de beste wedstrijd. Je merkte meteen dat er heel wat spanning aanwezig was. Zowel Per als Vitja werden daarna niet meer bedreigd door de andere spelers.

Bij de meisjes miniemen trainen Lotte Leysens (Antwerpen) en Inthe Mermans (Antwerpen) mee met de provinciale selectie en TT Kempen op woensdagnamiddag. Beide dames hadden podiumambities maar moesten zeer nipt het onderspit delven. Inthe eindigde uiteindelijk op plaats 4, Lotte op plaats 5 nadat ze maar liefst 3 vijfsetters had verloren. In deze reeks had zeker meer ingezeten. Beide dames werken echter zeer hard om hun niveau op te krikken.

De Cadetten jongens hadden niet meteen spelers die begeleid worden door TT Kempen al pikt Matthias Aerts (Antwerpen) geregeld een stage mee. Hij had een moeilijkere dag na 3 verloren vijfsetters en eindigde uiteindelijk op een 7de plaats.

De reeks cadetten meisjes werd helemaal bezet door spelers die een pakket volgen bij TT Kempen. Natuurlijk krijgen ze ook nog degelijke begeleiding vanuit de club maar zowel Lauren Boogers (Antwerpen) als Maithe Belmans (Antwerpen) nemen heel wat uren mee vanuit onze organisatie. Beide dames hebben er echter een wisselend parcours opzitten tijdens dit tornooi waarbij goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere wedstrijden. Uiteindelijk konden we rekenen op een 4de plaats voor Lauren en een 5de plaats voor Maithe.

Als laatste van spelers met een link bij TT Kempen komen we nog bij de junioren jongens. Rushil Kothari traint sinds kort mee op zaterdag met onze groep. Hij moest de geblesseerde Olav Kosolosky vervangen. Rushil traint hard en werkt ook zeer hard tijdens de wedstrijden. Het was echter moeilijk optornen tegen al dit B-geweld. Rushil kon 1 wedstrijd winnen van een C2 maar moest tevreden zijn met een 10de plaats.

U merkt dat het vaak wisselende resultaten zijn maar wij zijn al ongelooflijk blij zoveel spelers te kunnen helpen in hun weg naar de top. Vergis u niet, deze spelers halen al een zeer hoog niveau en mogen om die reden deelnemen aan de Vlaamse kampioenschappen jeugd. Er worden maar 2 spelers per provincie, per leeftijdsreeks geselecteerd voor dit evenement. De titel voor de provincie ging dit jaar oververdiend naar West-Vlaanderen. Daar wordt al jaren sterk werk geleverd met de jeugd!