Kempische medailles op de Vlaamse kampioenschappen te Merksplas

Kempische medailles op de Vlaamse kampioenschappen te Merksplas

Wat een schitterend evenement die Vlaamse kampioenschappen! Maar liefst 166 spelers probeerden in verschillende reeksen de titel van Vlaams kampioen binnen te halen. Ook enkele van onze spelers deden mee en met succes.

Jelle Campers (Merksplas) haalde een bronzen medaille na 2x winst in een stevige poule. Jelle kreeg verschillende spelstijlen tegenover zich maar wist vrij goed de kalmte te bewaren. Jelle heeft op het vlak van rust en emoties heel wat stappen voorwaarts gezet. In de kwartfinale klopte hij met zeer sterk spel Robbe Clauw (D0) die toch ook al zeker een C klassement kan verwachten volgend seizoen. In de halve finale verloor Jelle echter van de latere winnaar Xander Lievens (Galmaarden) die door zijn stevige duwballen te sterk voor hele D – deelnemersveld bleek. Jelle is nog maar 12 jaar, het blijft een knappe prestatie om dan in de halve finale van het Vlaamse kampioenschap te staan.

Per Gevers (Gierle) traint af en toe mee en volgt ook de mentale sessies. Per behaalde eveneens een bronzen medaille na verlies tegen vriend en provinciegenoot Lander Moens (Nodo). Per kan terugblikken op een zeer degelijk tornooi waarbij hij bv. ook latere winnaar Rune Coussee wist te kloppen. Lander gaf hem echter niet de tijd om zich aan te passen en Per vond geen oplossing tegen het sterke BH spel van Lander. Op naar het volgende doel, het BK jeugd!

Lauren Boogers (Turnhout) startte in de C reeks eerder zonder verwachtingen, getuige ook haar C6 klassement. In de eerste wedstrijd wist ze echter meteen de toon te zetten door te winnen van Kaat Devoldere (C0). Nadien won Lauren nog een wedstrijd nipt tegen Lynn Van Houdt en verloor ze er nog eentje nipt tegen Nicole Buntinckx. Lauren stootte zo door als eerste in haar poule en speelde daar tegen haar vriendin Maithe Belmans. Het werd opnieuw een 5de set die het verschil moest maken tussen beide dames. Maithe eindigde in haar poule op de eerste plaats maar moest nu nipt de duimen leggen tegen Lauren. Het is echter al knap van Maithe dat ze na een blessure reeds terug op dit niveau speelt. Uiteindelijk werd het de latere winnares Fleur Desmet (Meulebeke) die Lauren een halt toe riep. Lauren klopt echter steeds dichter op de deur van een dames B klassement.

Yannick Maes (Merksplas, B0) spart en traint geregeld tegen onze spelers. Hij begeleidt enkele spelers mee richting de top. Yannick deed in zijn eigen dorp zijn uiterste best om de titel mee naar huis te nemen en slaagde daar bijna in. Hij klopte enkele stevige spelers zoals Kristof Leysens, Sam De Block, Jan Poel, … enkel Jasper Merckx bleek in de finale te sterk voor Yannick. Een zeer knappe prestatie, proficiat!

Volgend weekend komen we aan bij een van onze nationale hoofddoelen met het BK jeugd. Mits wat meeval zit er misschien wel ergens een medaille in! Maar eerst…nog een week stevig werken geblazen om klaar te zijn voor dit evenement.

Succes allemaal!