Dromen van de wereldtop!

Dromen van de wereldtop!

We proberen bij TT Kempen trainingen aan te bieden op alle niveaus. Om die reden werd er vorig jaar ook een samenwerking aangegaan met bv. Margo Degraef. We zoeken altijd naar trainers en sparrings die op een hoog niveau een steentje kunnen bijdragen. Daarnaast zorgen we ook voor een sterke technische progressie en laten we ook op het mentale en fysieke vlak niks aan het toeval over.

Onze werking lijkt steeds meer te lonen met de vooruitgang van heel wat spelers. Wanneer we de klassementen bekijken merken we dat volgend jaar de groep TOP TEAM Kempen sterk evolueert naar een gemiddeld C niveau. Enkele spelers zoals Jelle Campers, Ticho De Winter en Thomas Vertommen behaalden zelfs een C0 klassement. Het is maar een kwestie van tijd vooraleer we een groep met jonge gedreven B-spelers hebben die samen willen werken naar een hoger niveau.

We waren dan ook zeer blij toen we het nieuws kregen dat er enkele van de spelers die we begeleiden zelfs nog een stapje hoger mogen zetten. Lessia, Lotte en Kathe zijn toegelaten in de topsportschool te Leuven. We stellen hen even voor:

NAAM: Lessia Lewyckyj

CLUB: TTK Orka – TTK Merksplas

KLASSEMENT: B6 dames, C6 heren

SPELSTIJL: aanvallend met RH en FH, speelt met veel gevoel 

Als trainer heb ik Lessia leren kennen via clubbezoeken vanuit de federatie in haar club TTK Orka. Al snel werd er gevraagd om toe te treden bij de provinciale werking Antwerpen. Als benjamin kreeg ze reeds individuele training van Pieter Geerts en samen hebben ze steeds meer en meer een weg afgelegd. Lessia werd ook degelijk ondersteund in TTK Orka waar ze ook nu nog altijd graag een balletje gaat slaat. Lessia groeide uit van een speels jong kind naar een zeer gedreven speelster die op training telkens weer haar grenzen verlegd. We werkten de laatste 2 jaren sterk op haar beweeglijkheid. Op deze moment is vooral haar tafelspel in flip, ontvangst en opslag een zeer sterke troef. De laatste 2 seizoenen ging ze ook aan slag bij TTK Merksplas om zo meer mogelijkheden te krijgen in de Vlaamse tafeltennisliga. We wensen haar veel succes in de topsportschool in Leuven. Lessia gaat als vrolijke meid zeker worden gemist.

NAAM: Lotte Nuyttens

CLUB: TTC Zandvoorde 

KLASSEMENT = B6 dames, C6 heren

SPELSTIJL: aanvallend, vooral in tempo

Lotte heeft enkel het laatste jaar getraind bij TT Kempen om op die manier nog enkele details bij te schaven. Het is zeer duidelijk dat Lotte een zeer sterke basis mee kreeg in de provincie West Vlaanderen en bij TTC Zandvoorde. We willen hierbij dus zeker niet met de pluimen gaan lopen. Lotte speelt met een ongelooflijk hoog tempo en maakt het daardoor vele spelers moeilijk. Toen ze de eerste keren trainde bij Pieter had ze vooral schrik van zijn directe manier van werken. Ondertussen is ze zo geëvolueerd dat ze steeds meer mee nadenkt over de juiste techniek. Haar werkpunt blijft wel dat ze ook voor zichzelf niet te streng mag zijn. In TVH werden er de laatste maanden goede stappen gezet. Het wordt een heel avontuur in Leuven, maar wij kijken benieuwd mee uit naar de volgende stappen die ze gaat zetten.

NAAM: Kathe De Meyer

CLUB: TTC Sokah Hoboken

KLASSEMENT: B6 dames, C6 heren

SPELSTIJL: aanvallend, heel all round

Kathe werd de eerste keer opgemerkt door Pieter in april 2018. Ze viel op door haar ongelooflijke vastheid zonder techniek (op die moment). Al snel sprak Pieter de ouders aan met de vraag voor extra training. Het is een ongelooflijk pittig traject geworden waarbij er op 3 jaar grote stappen zijn gezet, stappen die voor velen onmogelijk leken. Pieter heeft echter altijd blijven volhouden dat ze op korte tijd toch de juiste vooruitgang zou kunnen maken. Daarnaast zorgde haar club Sokah Hoboken ook telkens voor de juiste kansen.

Het afgelopen jaar is er een serieuze mindset-aanpassing geweest bij Kathe. Van nature is ze zeer streng voor zichzelf en ze heeft moeten leren om om te gaan met kritiek en aanpassingen. Op deze moment staat ze echt open voor feedback en probeert ze mee na te denken over aanpassingen. Deze verandering gaf een groot verschil, ook op technisch vlak. Daardoor bleeft het niveau van Kathe steeds meer en meer de lucht in gaan met de toelating op de topsportschool tot gevolg. Kathe is een zeer gedreven en pientere meid die goed weet wat ze wil. Dat is voor de trainer niet altijd eenvoudig 😉 maar een beetje pit mag geen probleem zijn. Veel succes Kathe, we gaan je zeker missen.

TT Kempen is fier op de bijdrage die we hebben geleverd bij deze jonge talenten. We zijn heel benieuwd naar de toekomst van deze jonge 3 talenten, die hierdoor dus kunnen dromen van de wereldtop. Na Vitja Lutsenko en Per Gevers zijn er dus opnieuw 3 jonge speelsters die we met TT Kempen hebben kunnen begeleiden naar het hoogste (jeugd) niveau. Daarnaast is het ook zeer leuk om te merken dat er nog enkele nieuwe jonge spelers zitten aan te komen. We blijven er alles aan doen om iedereen, op zijn niveau, de juiste kansen te geven. Wees maar gerust, volgend seizoen horen jullie nog heel wat van onze spelers!